Pozdrav, imam jedan specifican zahtjev,
treba mi crvana blinkajuca le dioda, izvor napajanja bi trebala biti dugme baterija, mislim oko 3 v. sada zanima me zna li ko gdje kupiti (ja sam iz bih, sarajevo) one gotove blinkajuce diode, ili da pravim neki sklop.
interesuje me jos kako izracunati koliko dugo moze raditi upaljena (ublinkana ) jer mi neko tvrdi ta mali slican slkopic tako moze raditi godinu. (to su npr one blinkalice na pakiranjima zvaka 5, morali ste to vidjeti u prodavnicama) najbolje bi bilo kada bi mogao naci gotove, trebalo bi mi oko 500 komada
Panika je..
Pozdrav
Dadony
Blinkajuca le dioda
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: Blinkajuca le dioda
Chipoteka
Evo sada sam probao neki model blinkajuce le diode i malo je reci da sam razocaran.to svijetli jedva, probano na tester sa strujom 25 mA. i kaze mi covjek da su to u stvari samo kao signalne diode. Ali meni treba High-brightness crveno.
jeli ko imao iskustva sa ovim kinezima sa ebay-a.
Vrijeme cuuuuri
pozdrav
jeli ko imao iskustva sa ovim kinezima sa ebay-a.
Vrijeme cuuuuri
pozdrav
A što ne kažeš za što ti to treba (i do kad) pa ćemo ti lakše pomoć?
treba da napravim reklamne panoe koje ce da kace po nekim prodavnicama, taj nazovi pano bi bio nekog nepravinog oblika i negdje na njemu bi bila rupica kroz koju bi gurnuo diodu tako da se sa prednje strane vidi samo vrh diode. osnovna namjena je privlacenje paznje kupca. isti efekat kao kod onih zvaka 5.
nadam se da sam bar imalo bio jasan.
sto se roka tice jos mi nije definisan, a neko rjesenje mi treba kako bi iskalkulisao cijenu kostanja citavog stalka (panoa neznam ni kako da ga nazovem) da mi nebi poslije bilo debelih minusa po dzepu.
nadam se da sam bar imalo bio jasan.
sto se roka tice jos mi nije definisan, a neko rjesenje mi treba kako bi iskalkulisao cijenu kostanja citavog stalka (panoa neznam ni kako da ga nazovem) da mi nebi poslije bilo debelih minusa po dzepu.
Sto se tice kineza oni su OK, do sada nisam imao problema s njima. A imam ti ja nekoliko dioda sto brzo mjenjaju boje (RGB) mogu direkt na batriju od 3V, mislim da bi bio dobar fazon za privlacenje paznje.
probao sam ove RGB i puno je snaznija od ove crvene, ali mislim da ovo nece proci jer je u zahtjevu naznaceno da dioda mora biti crvena.
Pretpostavljam da ti treba nesto ovakvo. Crvene su i interval blinkanja je oko 1 sec.
to bi bilo otprilike to.niho wrote:Pretpostavljam da ti treba nesto ovakvo. Crvene su i interval blinkanja je oko 1 sec.
e sada imam drugi problem. Problem uzorka. kako kod nas nema nista na lijepe oci i na obecanja tipa "vjerujte mi to ce biti odlicno", trebao bi napraviti i uzorak kompletnog vizuala.
da nema ko slucajno za prodati par komada ovih EXTRA BRIGHT ledica.
pozdrav