Pozdrav,
zanima me ima li tko shemu da pokrenem relej kada dobije beskonačni otpor, to jest, senzor pokreta daje beskonačni otpor kada se na njemu nešto pojavi, e sada bi ja da tada on aktivira relej a relej daljni proces. hvala
Pokretanje releja beskonačnim otporom
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: Pokretanje releja beskonačnim otporom
Pa sad...
... ako nešto ima beskonačan otpor, a priključeno je na neki napon, onda taj napon vlada na "tome nečemu", u tvom primjeru na senzoru napona...
Ne vidim nikakav problem da se to sad spoji sa tranzistorskom sklopkom koja aktivira relej!
Čemu bold???
... ako nešto ima beskonačan otpor, a priključeno je na neki napon, onda taj napon vlada na "tome nečemu", u tvom primjeru na senzoru napona...
Ne vidim nikakav problem da se to sad spoji sa tranzistorskom sklopkom koja aktivira relej!
Čemu bold???
ovako, senzor propušta napon kada je u mirovanju (kada se na njemu ništa ne pojavi) a kada e aktivira na njemu se izgubi napon, to jest služi kao izgašena sklopka, e sada bi ja da kada se aktivira senzor to jest kada se na njemu izgubi napon ( isključena sklopka) da se aktivira reley?
pa sve isto , samo umjesto na radni (NO) spojiš na mirni (NC) kontakt releja .
Dakle dok ne napona relej bude privučen i to nešto bude isključeno a kad nestane napon relej otpusti i to nešto bude uključeno preko NC kontakta releja
Dakle dok ne napona relej bude privučen i to nešto bude isključeno a kad nestane napon relej otpusti i to nešto bude uključeno preko NC kontakta releja
Bože sačuvaj... da si napisao "struju", pa još nekako, ali napon... kužiš, napon ne teče!rglavas wrote:... senzor propušta napon kada je u mirovanju...
Ako ti ne paše prijedlog od puknutog, možeš iza senzora staviti inverter, pa onda tranzistorsku sklopku...