Daljinsko upravljanje za autić ili avion
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
- Elektro-tehnicar
Re: Daljinsko upravljanje za autić ili avion
Ja ti preporucujem najsigurnije je kupiti nove delove !!!
- Elektro-tehnicar
Ne verujem da se el.motor iz fena raditi na 9V!
motor iz fena napravljen je da radi na 220 v. sa baterijom od 9 v nece ga niti pokrenuti
@CNC-men
daj reci kakav model radis, koje ces staviti baterije
ti motori su mocni hoceli ti moci avion izdrzati 1.8 kg potiska
@CNC-men
daj reci kakav model radis, koje ces staviti baterije
ti motori su mocni hoceli ti moci avion izdrzati 1.8 kg potiska
Evo, i mene su pocele nesto zanimati ti RC modeli, tj njihovo sastavljanje, zanima me kolko bi doslo postarina i sve uk cijena kad bi npr ovo narucio http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... icro_Motor
...bilo bi jako zanimljivo napraviti jedan RC aviončić
Nije skup motor, aj ako napravis otvori temu na gotovi projekti.
- Black Angel
- Odlično uznapredovao
@The Master
Carina i PDV su ti 33% od cijene artikla i jos postarina pa ti kontaj....
Ali ti preporucujem da to ne uzimas jer ce te regler doci kao isusova majka a onda ti trebaju i kvalitetne lipo baterije da nebi spalio regler, pa onda punjac za njih a da ne spominjem da taj regler ne mozes kontrolirat preko home made stanice nego moras nesto kupit (mislim, mozes ali je komplicirano do bola).
Batali gluposti, kupi neki standardni brushed motor (speed 200 ili nesto te velicine).
Meni su opcenito besmisleni pokusaji izrade stanice jer moze nesto poci krivo (pogotovo kod aviona) i onda mozete samo gledati kako projekt u koji ste ulozili 100-500€ pada i mrvi se u prasinu.
Ne isplati se, pogotovo danas kad ima vrhunskih stanica prakicki đabe....
Carina i PDV su ti 33% od cijene artikla i jos postarina pa ti kontaj....
Ali ti preporucujem da to ne uzimas jer ce te regler doci kao isusova majka a onda ti trebaju i kvalitetne lipo baterije da nebi spalio regler, pa onda punjac za njih a da ne spominjem da taj regler ne mozes kontrolirat preko home made stanice nego moras nesto kupit (mislim, mozes ali je komplicirano do bola).
Batali gluposti, kupi neki standardni brushed motor (speed 200 ili nesto te velicine).
Meni su opcenito besmisleni pokusaji izrade stanice jer moze nesto poci krivo (pogotovo kod aviona) i onda mozete samo gledati kako projekt u koji ste ulozili 100-500€ pada i mrvi se u prasinu.
Ne isplati se, pogotovo danas kad ima vrhunskih stanica prakicki đabe....
Korg X5D <3
-
e ljudi napravio sam semu za trepcucu led diodu koja radi na 9 volti ali kad je prikljucim na baterije ona umjesto da treperi ina trepne i ugasise.Zasto to molim za pomoc.
- Black Angel
- Odlično uznapredovao
Ahahahahaha boze odakle si ovog padobranca izvuko
Korg X5D <3
-
e ljudi zdravo
samo da vas nesto pitam
ja sam napravio shemu za trepcucu led diodu koja radi na 9 volti ali kata prikljucim bateriju dioda treba da trepti ali ona trepne i ugasise
dali je mozda uzrok tome sto sam okreno kondenzatore na pogresnu stranu ako ko zna molim javite
pozzzz
samo da vas nesto pitam
ja sam napravio shemu za trepcucu led diodu koja radi na 9 volti ali kata prikljucim bateriju dioda treba da trepti ali ona trepne i ugasise
dali je mozda uzrok tome sto sam okreno kondenzatore na pogresnu stranu ako ko zna molim javite
pozzzz
Još samo da vidimo tu "shemu" !!!!
Ovdje imaš sve o ledicama: http://www.talkingelectronics.com/proje ... jects.html
Ovdje imaš sve o ledicama: http://www.talkingelectronics.com/proje ... jects.html
-
e ljudi napravio sam shemu sa trepcucom led diodom ali kada prikljucim bateriju dioda zasvijetli i onda se ugasi.Sta je uzrok.Da nije mozda ako sam naopako okreno kondenzatore.Molim za pomoc
- Black Angel
- Odlično uznapredovao
Prijatelju papagaj nebi toliko puta ponovio istu stvar
Lijepo postavi shemu po kojoj si ti spajao tu svoju ledicu pa cemo se potrudit pomoc ti, moze ?
Lijepo postavi shemu po kojoj si ti spajao tu svoju ledicu pa cemo se potrudit pomoc ti, moze ?
Korg X5D <3