Rc-stanica

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
mintoon

Rc-stanica

Post by mintoon »

Evo totalni sam pocetnik htio bi nauciti nesto o elektromotorima, stanicama i ostalim stvarima...

1.Zanima me kako mogu prepoznati snagu elektromotora npr. pise ovako za elektromotor -Motor 550 7,2V---)da li ja sada po tom nazivu znam je li jak ili slab)...?
2.princip rada stanice http://www.pluramaks.com/shoppingcart/p ... emnik.html zanima me kako radi kadfa bi negdi to spajao
3.Sta je ESC.....npr. 40A esc i čemu služi
4.kakav je ovo motor Motor gear 13T...?
nano
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Re: Rc-stanica

Post by nano »

tesko je odrediti snagu tim malim motoricima....,ali za pogon malih modela auta ili camaca su dobri
uz neki prenos preko zupcanika....
ona stanica ti je daljinski koji ima cetiri kanala,znaci na predajniku imas cetiri komande (gore-dole (ili naprije nazad) i lijevo-desno i u prijemnik razumije te cetiri komande i ima izlaze za njih

onoaj motor gear nije motor ,nego zupcanik koji se montira na motor i dalje pogoni sta vec treba...

ESC je Electronic Speed Control iliti elektronski kontrolor brzine...moze biti za motore sa cetkicama ili bez cetkica...ono 40 A jer maksimalna struja koju trajno ili u impulsima(zavisi kako proizvodjac napise) podnosi kontroler
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
mintoon

Post by mintoon »

1.Sta ti se cini od te stanice jel ok...?
2.A taj kontrolor brzine sta mi omogucava (mislim znam da kontrolira brzinu) ali malo detaljnije !
3.I pokraj stanice ces viditi doli u donjem kutu na slici ima kao neki prijamnik koji se najvjerovatnije stavlja u auto da bi primao signal pa me zanima di se sklapa on direktno na motor ili...?
nano
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Post by nano »

ne znam za stanicu da li je OK ili nije...onako mi izgleda srednja zalost...

da ,prijemnik se stavlja u uredjaj kojim zelis upravljati na daljinu i na njega se spajaju motori ili neki drugi uredjaji kojima upravljas daljinski,uz to bi trebao dobiti i uputstva za spajanje i u njima proizvodjac kaze sta se moze i kako spojiti
kontrola brzine ti treba da ubrzas ili usporis auto,avion ili brod kojima upravljas daljiski...
znaci ti das gas na predajniku i taj ESC ubrzava motor i samim tim auto,avion ili brod i obratno
mintoon

Post by mintoon »

Hm a nije bas da imam novaca pa ono...250kn
Ugl znaci mogu kupiti tu stanicu i staviti taj prijamnik direktno na elektromotor i on ce raditi kad stisnem na upravljacu (naravno ide i napajanje na to)
nano
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Post by nano »

evo ti uputstvo od te stanice
http://www.dynam-rc.com/download/ne-ko4.pdf

po ovome mozes spojiti 4 motora.....
Post Reply