POMOC OKO SPAJANJA TERMOSTATA
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
POMOC OKO SPAJANJA TERMOSTATA
Treba mi neko ko zna sta da radim s portovima COM i NO prikljucio sam 220 na L i N termostat ukljucuje bojler ali ne gori LED indikator i ne radi mi wireless, evo link gdje ima shema spajanja
http://www.google.ba/#hl=bs&gbv=2&q=sar ... 40&bih=703
http://www.google.ba/#hl=bs&gbv=2&q=sar ... 40&bih=703
Re: POMOC OKO SPAJANJA TERMOSTATA
Kako ti ukljucuje ako nisi koristio com i no kontakte?Tamo spajas zice kojima si prije prekidao struju za bojler.Znaci to ti je radni kontakt kojeg pali i gasi termostat.Wirelles ti ne radi jer mozda nisi podesio isti kod na prijemniku o predajniku.pogledaj malo upitstvo ili ti je predaleko prij. od pred.
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
Pa eto ako si slucajno vidio link koji sam ostavio na njemu ima sve opisano ja sam samo prikljucio napon gdje pise da se prikljuci a ova dva kontakta su prazna sad ne znam da li treba nesto jos da se premosti sta li vec. Pozdrav i hvala unaprijed na diskusijama
Probao sam da spojim i na com i no kontakte i nista, da li je moguce da on treba posebno napajanje a ove dvije zice od starog termostata da idu na com i no
Ti izgleda imas samo dvije zice iz zida i to fazu dolaznu i odlaznu koja se prekida preko termostata.Fali ti jos nula.Onda fazu spojis na L i na com,nulu na N,a na NO odlaznu fazu ka bojleru.
I tada ce taj termostat imati napajanje.mozda imas jos zutozelenu zicu ,pa nju iskoristi za nulu
I tada ce taj termostat imati napajanje.mozda imas jos zutozelenu zicu ,pa nju iskoristi za nulu
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
imam zutozelenu naravno evo probam pa javim ako prezivim
Baterije idu u ovaj mobilni dio on radi sve ok al ova stanica na zidu jos nije zasvijetlila evo upravo premostavam
STANI.
Koji bojler????
Koji si termostat imao prije????
Koji bojler????
Koji si termostat imao prije????
bojler je plinski a termostat onaj klasicni sa tockicem
U toj uputi na stranici 43 piše da mora svijetliti crvena led kad si spojio napajanje 230V i uključio na ON....jel to OK.
Kad bi još znao tip bojlera ili termostata....
Kad bi još znao tip bojlera ili termostata....
Vidi ja sam to vjerovatno lose spojio jer sam ja na napajanje spajao one dvije zice sto je koristio stari termostat zato mi mozda nista nijeni svijetlilo a to su ustvari dolazna i odlazna faza meni nula treba dali mogu zutozelenu kao nulu da ubodem. A za tip ti nem pojma pise junkers euroline na bojleru a termostat je taj sto sam dao na linku
junkers euroline se može spajati dvožično ili trožično. Ovisi koji termostat posjeduješ (junkers TR12 ili TRZ12 i neke druge opcije) .
Što se događa kad spojiš te dvije žice što izlaze iz zida? (pazi ako je mrežna opcija tada na jednoj žici može biti faza)
Dali bojler radi?
Što se događa kad spojiš te dvije žice što izlaze iz zida? (pazi ako je mrežna opcija tada na jednoj žici može biti faza)
Dali bojler radi?
kad se spoje ove dvije zice bojler radi, znaci to su te dvije sto su isle na stari termostat
Znači te dve žice idu na NO i COM.
A posebno moraš dovesti mrežni napon sa nove dvije žice; i tada mora svijetliti crvena; odnosno zelena ako postoji komunikacija i uvjet za grijanje....
(ona druga opcija je malo problematična; jel ako ti je bojler spojen utikačem u napajanje tada je ......)
A posebno moraš dovesti mrežni napon sa nove dvije žice; i tada mora svijetliti crvena; odnosno zelena ako postoji komunikacija i uvjet za grijanje....
(ona druga opcija je malo problematična; jel ako ti je bojler spojen utikačem u napajanje tada je ......)
a pali li ova opcija sto je nano rekao posto nema sanse da tu dovedem napon imam samo tri zice to mi je u dnevnom a bojler je u hodniku i bojler je spojen kablom u kutiju nije na uticnicu
1. Zašto prijemnik ne staviš blizu bojlera?
2. Može i ta varijanta, ali tada moraš znati koja ti je dolazna žica i dali je na njoj nula ili faza; ali opet moraš otvoriti bojler i na tu žuto zelenu spojiti fazu ili nulu. (majstori obično vuku trožilni kabal zato što se danas sve više koriste modulirajući regulatori, a njima trebaju 3 žice)
2. Može i ta varijanta, ali tada moraš znati koja ti je dolazna žica i dali je na njoj nula ili faza; ali opet moraš otvoriti bojler i na tu žuto zelenu spojiti fazu ili nulu. (majstori obično vuku trožilni kabal zato što se danas sve više koriste modulirajući regulatori, a njima trebaju 3 žice)
Nista dovescu ja mrezni iz uticnice koja mi nije daleko kao privremeno resenje a onda fino majstora zvati da on to prespoji ne bih da otvaram bojler