s216s02 opto triak i ZG3NC-340B solid state relej

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
marsmatik8

s216s02 opto triak i ZG3NC-340B solid state relej

Post by marsmatik8 »

potrebna mi je pomoc zeleo bih da pomocu digitalnog tajmera ukljucujem grejace kod ta peci za grejanje ona je 3,5kw ,otkacio bih grejace i vezao bih svaki preko ovog opto trijaka posto pec ima cetri grejaca znaci cetri trijaka a njihovo ukljucivanje bi komandovao ovaj digitalni tajmer ,to bih zeleo da uradim nemogu vise svako jutro da ustajem u 6 sati da iskljucujem pec jer posle toga nema vise jeftine struje , gledao sam nesto po forumima neki su pisali da im se pregrevaju ovi opto trijaci neki su koristili solid state releje isto tako su im se pregrevali i pregorevali ,najjednostavnije je da stavljam kontaktore ali oni su bucni onda bolje da spavamu predsoblje dok pec akumulira ,molim vas za pomoc dali je neko imao iskustva sa ovim i dali ima neko provereno resenje hvala :)
Attachments
tajmer-digitalni.jpg
tajmer-digitalni.jpg (4.95 KiB) Viewed 1098 times
ZG3NC-340B-Solid-State-Relay.gif
ZG3NC-340B-Solid-State-Relay.gif (11.32 KiB) Viewed 1098 times
nano
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Re: s216s02 opto triak i ZG3NC-340B solid state relej

Post by nano »

Ja to imam vec godinama ugradjeno u ta pec.montirao sam jedan veci relej za sinu umutar peci,spojio paralelno dva radna kontakta i radi.Cak se i ne cuje,spavam odmah do peci,a timeru sam odrezao utikac i zasarafio odzada na pec i zice provukao unutra.mozes sve to montirari i kod kutije s osiguracima ,ako pec ima sama svoj osigurac ,jedino sto onda moras dovesti napon za ventilator s neke druge uticnice.
Koliko ti je jaka pec?
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
nano
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Post by nano »

Pardon,nisam vidio odmah:3,5kw.Mislim da ti samo kontaktor ili onaj veci relej kojemu spojis dva kontakta paralelno moze drzati tako veliku struju na duze vrijeme i da radi pouzdano godinama.Moja pec je 4'4 kw , a drugu koju imam u sobi je 2'5 kw i nju ukapcam preko onog mehanickog timera direktno,tako da jednu punim od 9 do 3 a drugu od 3 do 6
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
kizbaja
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by kizbaja »

taj timer ima relej u sebi
raskopaj ga i dodaj mu jos jedan paralelno i stvar rjesena
pogledaj malo ovu temu
Nikad briga, nikad stres, pijte samo Kraš Express
Post Reply