Graficka GeForce 7300GS
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Graficka GeForce 7300GS
Drugar mi doneo komp da mu sredim, i uglavnom crkla je graficka. A imam i ja jos jednu sa istim simptomima. Uglavnom komp sa njom nece nista da radi, niti monitor hoce da se upali. Samo se popale ventilatori i to je to. Elektroliti izgledaju ok. Jel ima jos sta sto crkava na njoj a da se moze srediti
Re: Graficka GeForce 7300GS
Flux i duvaljka.
fetovi,i preduvaj chip ,oce i bios nekad da zeza,nece sam od
seba ali do mladih talenata koji misle da ce flesovanjem biosa dobiti zver od masine (biosa na grafickoj)
seba ali do mladih talenata koji misle da ce flesovanjem biosa dobiti zver od masine (biosa na grafickoj)
Ok. Onda za vikend probam, pa javim rezultate...
Evo stojke me nagovorio da rasturim jednu graficku...
Merio sam fet, on u kratkom spoju, skinem ga sa graficke, merim, deluje ok.
Izmerim na ploci, ono u kratkom spoju 2 pina.
Kaze stojke da skinem elektrolite mozda su oni, ja skinem sve i ni jedan nije.
Proverim tranzistore ic itd nista nije u kratkom spoju.
Poskido sam sve delove sa nje. Kad sam dosao do procesora i memorije, skinem procesor i vise nema kratkog spoja... Tako da reko bi da drugoj nema spasa.
Ako ima neko neki bolji predlog, da probam spasiti ovu drugu
Merio sam fet, on u kratkom spoju, skinem ga sa graficke, merim, deluje ok.
Izmerim na ploci, ono u kratkom spoju 2 pina.
Kaze stojke da skinem elektrolite mozda su oni, ja skinem sve i ni jedan nije.
Proverim tranzistore ic itd nista nije u kratkom spoju.
Poskido sam sve delove sa nje. Kad sam dosao do procesora i memorije, skinem procesor i vise nema kratkog spoja... Tako da reko bi da drugoj nema spasa.
Ako ima neko neki bolji predlog, da probam spasiti ovu drugu
Izgleda da toj prvoj nije bilo suđeno.
Mislim da se puno bolji savjet od već danih nemože dati. Provjeriti kondenzatore (po mogućnosti ih zamjeniti odgovarajućima bez obzira što se čine ispravnima), provjeriti fetove i proći chipove vrućim zrakom. Ako to ne upali vjerovatno joj nema spasa.
Mislim da se puno bolji savjet od već danih nemože dati. Provjeriti kondenzatore (po mogućnosti ih zamjeniti odgovarajućima bez obzira što se čine ispravnima), provjeriti fetove i proći chipove vrućim zrakom. Ako to ne upali vjerovatno joj nema spasa.
ako ne prodje ni fluxom a sve ostalo je prethodno testirano...skines bga chip i rucno ga rebaliras ako je vecih dimenzija (npr 40x40)...na chipu stavis lem i na plocici (naravno prethodno sa trakom za odlemljvanje skines stari lem i paziti da se ne pretjera sa temperaturom lemljenja jer se mogu unisitit vodovi), treba samo strpljenja i spretne ruke...ako je chip manjih dimenzija onda bga stencil
Cirkus Kolorado :D
Toliko mi se ne zeza....
Samo malo da prezdravim pa cu probati sa fluxom, ako ne ide u smece
Samo malo da prezdravim pa cu probati sa fluxom, ako ne ide u smece