pozz svima,,
ovako mene zanima da li negdje ima za kupit temometar ili se moze napravit koji bi bio npr.u plasteniku,pa kad se temperatura zraka spusti na 2 stepena celzijusa da mi nekako javi(naprimjer stvori nekakav signal koji cu prikljuciti na nekakvo zvono) da odem malo nalozit u plasteniku.. Nadam se da sam bio jasan i da ste razumjeli sta mi treba. Unaprijed hvala svima
pomoc oko termometra
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: pomoc oko termometra
Vjerovatno si mislio na termostat ima na forumu nekoliko lijepih projekata, malo prelistaj!
Pozdrav zeljkoka,
vjerovatno si mislio na termostat a ne termometar, kako ti je i niho več napisao... iako ima i digitalnih termometara sa alarmom koji signaliziraju sa piskanjem ako se temperatura spusti ispod nastavljene kao kod tebe na 2 stepena. Pokažu ti trenutnu temperaturu i alarmiraju na nastavljenu temperaturu a cjena im je oko 20€ (konradova trgovina ih ima).
Možeš jako jednostavno to da izvedeš i sa termostatom iz hladnjaka (frižidera) ili kupiš novi ili uzmeš iz rashodovanog hladnjaka samo da je termostat ispravan. Na njegove kontakte koji uklapaju kompresor, spojiš električno zvonce ili na 12V ili na 220V i stvar samo baždariš da se uklapa na željenu temperaturu i problem je rješena.
vjerovatno si mislio na termostat a ne termometar, kako ti je i niho več napisao... iako ima i digitalnih termometara sa alarmom koji signaliziraju sa piskanjem ako se temperatura spusti ispod nastavljene kao kod tebe na 2 stepena. Pokažu ti trenutnu temperaturu i alarmiraju na nastavljenu temperaturu a cjena im je oko 20€ (konradova trgovina ih ima).
Možeš jako jednostavno to da izvedeš i sa termostatom iz hladnjaka (frižidera) ili kupiš novi ili uzmeš iz rashodovanog hladnjaka samo da je termostat ispravan. Na njegove kontakte koji uklapaju kompresor, spojiš električno zvonce ili na 12V ili na 220V i stvar samo baždariš da se uklapa na željenu temperaturu i problem je rješena.
ma da to sam mislio,,,vidis nisam se sjetio frizidera,,,,svaka cast punooooooooooo hvalaFord wrote:Pozdrav zeljkoka,