Molim vas da mi kažete do sutra jer sutra spajam daljinsko.
Relej žmigavaca ima 3 izvoda. Na koji izvod moram spojiti žicu od daljinskog da dobijem efekt kada zaključam da svijetle
Razmišljao sam da spojim direkt na žmigavce no onda bi modul daljinskog trpio opterećenje.
Ovako spojim na pobudu releja, samo moram skužit koji izvod.
Evo kako izgleda relej http://www.ekmpowershop2.com/ekmps/shop ... -123-p.asp
relej s tri izvoda
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: relej s tri izvoda
tako ces paliti samo jednu stranu,jer ti prekidac kod volana odredjuje lijeve ili desne ....
najbolje uzmi relej koji ima dva radna kontakta i spojis dva kontakta zajedno i na njih + ,a druga dva vodis na zice koje vode,jedna za lijevu stranu druga na desnu...spulu releja napajas sa impulsa od prjemnog modula i to preko dvije diode dovedes oba impulsa (zakljucavanje i otkljucavanje).....jedino sto ti onda zmigavci rade isto i kod otklj i zaklj...
najbolje uzmi relej koji ima dva radna kontakta i spojis dva kontakta zajedno i na njih + ,a druga dva vodis na zice koje vode,jedna za lijevu stranu druga na desnu...spulu releja napajas sa impulsa od prjemnog modula i to preko dvije diode dovedes oba impulsa (zakljucavanje i otkljucavanje).....jedino sto ti onda zmigavci rade isto i kod otklj i zaklj...
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
-
- Penjem se :)
Što se tiče ovoga što govoriš oko lijeve i desne strane, kako onda radi prekidač za sva 4 žmigavca jer i on se spaja na relej
U mom autu taj prekidac u sebi spaja lijevu i desnu stranu i ukljucuje relej....
Mozda u drugim autima radi drugacije....zato prije nego pitas ,prvo snimi situaciju....skuzi kako to radi u tvom slucaju i onda cemo ti puno lakse i brze pomoci.....bez uvrede
Mozda u drugim autima radi drugacije....zato prije nego pitas ,prvo snimi situaciju....skuzi kako to radi u tvom slucaju i onda cemo ti puno lakse i brze pomoci.....bez uvrede
A za tvoje prvo pitanje
Uzmes voltmetar i mjeris na kontaktima releja ...jedan mora bit stalni plus.....drugi plus kad ukljucis zmigavce i treci je izlaz koji ide na sijalice....izmjeris i sve znas za manje od 5 minuta.
Uzmes voltmetar i mjeris na kontaktima releja ...jedan mora bit stalni plus.....drugi plus kad ukljucis zmigavce i treci je izlaz koji ide na sijalice....izmjeris i sve znas za manje od 5 minuta.
-
- Penjem se :)
Primljeno na znanje.
Sutra mjerim i isprobavam.
Sutra mjerim i isprobavam.