Evo ja sam jos mlad elektrotehnicar i nemam nekog velikog iskustva ali sam vec slagao neke sklopove i radio plocice pa bi molio da me ne pljujete ako nes bezveze blenem. ovako imao sam jedan mp3 koji je imao svoje ugradjene zvucnike 5W 8 Ohm-a ali posto je taj mp3 crko ja sam nabavio novi i sad me zanima dali bi mi netko mogao pomoci oko sastavljanja neke sheme za pojacalo . imam li ion bateriju od 3.7 V pa ako bi se nesto dalo slozitipa da mi to budu vanjski prijenosni zvucnici koje bi mogao kao slusalice spoji na novi MP3
unaprijed zahvaljujem
mini audio pojacalo
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: mini audio pojacalo
Prije par godina sam riješio spajanje mp3 player-a na zvučnik tako što sam kupio minijaturni kineski radio-aparat za 3KM i na njegovom pojačalu som odpojio signal koji je dolazio sa demodulatora, a spojio na njega kabl koji dovodi signal sa jack-a za slušalice mp3 player-a. Ovo ti je najednostavnije portabl rješenje.
Možeš uzeti svučnike sa pojačalom za PC računar pa ih spojiti na mp3 player - možda ćeš pronaći neke minijaturne sa baterijskim napajanjem ...
Možeš uzeti svučnike sa pojačalom za PC računar pa ih spojiti na mp3 player - možda ćeš pronaći neke minijaturne sa baterijskim napajanjem ...
hvala puno budem probao kad najdem tak nesto
Mozes to uz nekakav minimum znanja iz elektronike i sam napraviti. Krajnje jednostavno pojacalence se moze odraditi sa lm386 evo kako to izgleda.
a koliko dojde od prilike tal lm 386 ??
Na Ebayu oko 0.5$, ne znam odakle si ali orijentaciono u BiH ti je to 1,2KM (elektronika.rs.ba) u Srbiji (kelcho) 76,32 din a u Hrvatskoj 5.28 kn u chipoteci pa ti vidi
a ja ima dva zvucnika, dali da ih onda paralelno spojim na onajjedan izlaz ili trebam jos nesto na plocici dodad tj spojit , i od kolike bi vrijednosti bi mogao staviti jedan potenciometar ??
nađi datasheet od LM386, tamo imaš tipične sheme spojeva i općenito proguglaj "lm386 stereo".