Dajte mi malo pomozite (malo vise

Spremam jedan malo veci projekt ali je problem sto nemam nikakvih shema nit ista, samo zamisao kako bi trebalo radit, i okvirno ideju kako bi elektronika trebala izgledat, no nazalost nemam ni priblizno dovoljno znanja da bi mogo to sam odradit.... pa molim pomoc dobrih ljudi

Znaci imam IR senzor koji prati udaljenost nekog objekta, i sukladno njegovoj udaljenosti, na izlaz daje napon.
Znaci ovo bi bio taj senzor:
http://sharp-world.com/products/device/ ... 0a02_e.pdf
Na grafu sa datasheeta se vidi da napon oscilira od 0.4V na 150cm udaljenosti do 2.6V na 20cm udaljenosti.
E sad, trebao bi mi AD konverter koji ce taj napon moci podjeliti na minimalno 100 vrijednosti (sto vise to bolje) i poslati ih u pic. (2.6-0.4=2.2, 2.2/100=0.022, 2.6-0.022=2.578 itd...)
Nadam se da kuzite sto mi treba.... npr. da mi za 2.6V posalje u pic broj 0001, pa onda za vrijednost od 2.578V da posalje 0010, za 2.556 salje 0011 itd....
Jel to uopce moguce tako izvesti ili sam ja nesto zajebo u mojim pretpostavkama ?

Ovaj dio sa gomilom vrijednosti mi treba tako da bi mogo pomocu mikrokontrolera upravljati digitalnim potenciometrom i relejom koji bi se upalio za bilo koju od ovih vrijednosti...
Ako ima neko pametniju ideju kako to izvesti, nek slobodno kaze.
Trebo bi mi AD konverter sa sto vise ulaza i izlaza...
Bit ce 24 kanala tj. 24 senzora pa da bude manje guzve na plocici...
Nadalje, takoder bi mi trebao pic sa sto vise I/0 linija...
Isti razlog kao gore navedeno, samo mi za svaki ulaz treba i izlaz pa kontajte da mi treba 48 I/0 linija xD
Nema sanse da ih jedan ima toliko, al ono, predlozite neki standardni koji se moze lako isprogramirati, al da ih ima malo vise....
Eto dosta zasada, mogo bi pisati jos dva sata neke sitne detalje ali bolje ne komplicirati stvari za pocetak.
Neka digne ruku ko me je ista skonto