prekidac elektronski velike snage

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
diodamajstor
Posts: 4
Joined: 13-10-2011, 05:28

prekidac elektronski velike snage

Post by diodamajstor »

Detaljno sam procitao pravila foruma i detaljno sam pogledao sve sto se tice u vezi sema.E sada posto se nesto mnogo ne razumem u elektroniku ali znam da pravim PCB jos kao mladji foto postupkom i sve,konkretno me zanima sema elektronskog prekidaca umesto relea da idu trijaci ili sta vec.Znaci da je to besumno nazivni napon sklopa 250V AC maksimalno, a struja 5A i isto takav samo za jednosmernu struju 50V DC 10A.
Znaci video sam semu elektronskog prekidaca preko tastera,prvi klik ukljuci se uredjaj a drugi iskljuci ali je sema sa releom meni treba sa elektronskim prekidacem,znaci do 50V DC maksimalni napon napajanja sklopa i drugi 250V AC.
Kao sto neki uredjaji to imaju na primer cd-rom,zatim taster na nekom hi-fi uredjaju za ukljucivanje/iskljucivanje i tako dalje tako mi nesto treba.
Sto se tice dobavljaca opreme Mikroprinc,M&G electronic,Kelco(R.klub N.Tesla bivsi)...
Link isto neki ali da je razumljivo,jer ako mi nebude jasno pitacu ko moze da mi razjasni semu a kroz pricu tacno cu vam reci za sta meni sklop potreban.
Da napomenem sklop mora da ima energy saver mod da drzi iskljucen uredjaj koji ukljucuje/iskljucuje,ako nije u fazi upotrebe,a da postoji jos jedan klik za ponovo budjenje uredjaja,znaci uredjaj se gasi ako recimo nema nikakve aktivnosti narednih 5minuta,kao sto je to screen saver na pc.
User avatar
puknuti
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao
Posts: 670
Joined: 11-06-2007, 21:26
Location: Samobor
Contact:

Re: prekidac elektronski velike snage

Post by puknuti »

pa stavi SSR relej
diodamajstor
Posts: 4
Joined: 13-10-2011, 05:28

Re: prekidac elektronski velike snage

Post by diodamajstor »

pod ovom temom da dodam jos nesto da ne otvaram nove postove da ne trpam forum kad nemora,imam dosta PCB ploca iz raznih uredjaja sta mogu od toga da iskoristim puno ic kola ima kolko vidim naravno znaci seme mi trebaju i plus naravno da dokupim ostalo sta mogu iz toga da iskoristim da zapocnem projekat
http://www.mediafire.com/?n55hx5yzv6ks855
http://www.mediafire.com/?owesaw1rodpb05u
http://www.mediafire.com/?se821j98zjlh6l4
http://www.mediafire.com/?cr93sae8ce5k1tu
http://www.mediafire.com/?roethl7srogtb66
Post Reply