7.7mA brzo isprazni akumulator?
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
-
7.7mA brzo isprazni akumulator?
Pozdrav. Susreo sam se sa čudnim problemom, spojio sam daljinski upravljani relej on/off na akumulator od 3Ah. Kada je sklop isključen u stand by-u trosi 7.7mA, a kada upalim relej onda troši 35.5mA. Aku je novi i ima dobar kapacitet i napon, ali ovaj sklop dok je ugašen nakon cca 48h dosta isprazni aku i onda imam oko 11.2V. Pratio sam pad napona i kada je sklop ugašen on stalno polako opada. Isprobao sam na aku od 5Ah i ista stvar se dešava, ali malo sporije gubi napon. Zar je to normalno za tako malu potrošnju struje?
Re: 7.7mA brzo isprazni akumulator?
nesto tu nije u redu
taj akumulator od 3 Ah bi trebao da izdrzi oko 300 sati pri potrosnji od 10 mA,teoretski,ajde u praksi malo manje,ali ne toliko malo kao kod tebe.
ili ti taj sklop trosi vise struje ili ti jos negdje "curi" ili ti akumulator ima neke celije slabe i /ili ima preveliko samopraznjenje
izmjeri ti ponovo tu struju....imas li kakvu LE diodu na tom sklopu,ako imas i ona gori u stby-u ,onda potrosnja mora biti veca
taj akumulator od 3 Ah bi trebao da izdrzi oko 300 sati pri potrosnji od 10 mA,teoretski,ajde u praksi malo manje,ali ne toliko malo kao kod tebe.
ili ti taj sklop trosi vise struje ili ti jos negdje "curi" ili ti akumulator ima neke celije slabe i /ili ima preveliko samopraznjenje
izmjeri ti ponovo tu struju....imas li kakvu LE diodu na tom sklopu,ako imas i ona gori u stby-u ,onda potrosnja mora biti veca
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
Re: 7.7mA brzo isprazni akumulator?
Malo pročitaj teoriju o punjenju i praznjenju akumulatora. Testiraj, izmjeri i dobit ćeš zaključak.