Pitanje oko pisanja programa
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Pitanje oko pisanja programa
Pozdrav, imam jedan probelm. Hocu da isprogramiram pic 16f84a, ali imam probelm oko pisanja programa. Naime rec je tome da ja na primer na jednom pinu, recimo pinu br 1 imam stalnu voltazu od 5v i kada na pin 3 dovedem struju od 5v tada zelim da se pin 1 poveze sa pinom 2 i na pinu 2 da imam onu struju koja je usla na pinu 1. Da li je moguce ovako nesto? Rec je o tome da ja u jednom svom projektu imam ovakve 2 voltaze, koje treba da regulisem sa druge 2. Hvala
Kad pijemo, mi se i napijemo.
Kad se napijemo, mi i zaspemo.
Kad spavamo, mi ne činimo grehe.
Ako ne činimo grehe, onda idemo u raj.
Zato i pijemo da bi otišli u raj.
Re: Pitanje oko pisanja programa
NAPON od 5VMomak wrote:...recimo pinu br 1 imam stalnu voltazu od 5v
NAPON od 5VMomak wrote:... i kada na pin 3 dovedem struju od 5v...
struju kao struju ili struju kao napon?Momak wrote:...tada zelim da se pin 1 poveze sa pinom 2 i na pinu 2 da imam onu struju koja je usla na pinu 1.
Baš nismo razumjeli o čemu je rec, pa se potrudi malo bolje objasniti.Momak wrote:Rec je o tome da ja u jednom svom projektu imam ovakve 2 voltaze, koje treba da regulisem sa druge 2. Hvala
Verobatno sam lose objasnio, znaci rec je o sledecem. Naprimer imam 3 pina. Na prvom stalno dovodim napon od 5V, a kada na 3. dovedem napon od 5V zelim da mi se 1. i 2. pin takoreci povezu i da na drugom pinu isto tada imam 5V ali onih 5v koji dolaze sa pina 1. jer je to u mom slucaju bitno. I hvala na ukazane greske o izrazavanju!
Ok, dakle ti želiš uspostaviti strujni krug (zatvoriti sklopku) između dva pina, a ta "sklopka" je upravljana nekim trećim kao na slici.
Odmah ti mogu reći da je to nemoguće, a ni nije mi jasno zašto bi tako nešto pokušavao, kad već postoji na svakom pinu (osim RA4) takva sklopka prema 5V.
Aktivira se upisom "1" na odgovarajuće mjesto u PORT registru.
Odmah ti mogu reći da je to nemoguće, a ni nije mi jasno zašto bi tako nešto pokušavao, kad već postoji na svakom pinu (osim RA4) takva sklopka prema 5V.
Aktivira se upisom "1" na odgovarajuće mjesto u PORT registru.
Hvala!