pic fm komunikacija
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
pic fm komunikacija
projekt ::: ja pritisnem tipkalo na predajniku i on upali najobičniju LED-icu na prijemniku
Na prvi mikrokontroler je spojen predajnik,na drugi mikrokontroler je spojen prijemnik
Bih li trebao taj neki mini predajnik spojiti na izlaz prvog mikrokontrolera i masu,a na ulaz drugog mikrokontrolera i masu spojiti prijemnik
cilj mi je samo poslati logicku jedinicu s predajnika na prijemnik,na neku malu udaljenost5-30 metara
zanima me kako da spojim prijemnik,odnosno predajnik na mikrokontroler,te neke najjednostavnije sheme predajnika tj prijemnika,neke mini sheme
"""" naravno da na shemi ima one kodere,dekodere jer ne zelim da mi prijemnik prima bilo sta """"
pls help =)
Na prvi mikrokontroler je spojen predajnik,na drugi mikrokontroler je spojen prijemnik
Bih li trebao taj neki mini predajnik spojiti na izlaz prvog mikrokontrolera i masu,a na ulaz drugog mikrokontrolera i masu spojiti prijemnik
cilj mi je samo poslati logicku jedinicu s predajnika na prijemnik,na neku malu udaljenost5-30 metara
zanima me kako da spojim prijemnik,odnosno predajnik na mikrokontroler,te neke najjednostavnije sheme predajnika tj prijemnika,neke mini sheme
"""" naravno da na shemi ima one kodere,dekodere jer ne zelim da mi prijemnik prima bilo sta """"
pls help =)
Re: pic fm komunikacija
PIC
Atmel
Code: Select all
http://www.coolcircuit.com/project/rf_remote/
Code: Select all
http://www.serasidis.gr/circuits/RF_remote_control/RF_remote_control.htm
ima li za kupiti neke mini predajnike i prijemnike koje samo spojim na pic?tako da ne gubim vrijeme na izradu?
Ima da se kupe...to bi malo teze i izradio. Navedi u profilu odakle si da bi ljudi iz tvog okruzenja mogli da te upute na trgovinu u kojoj ima da se kupi. Samo sto bi morao i da imas programator da programiras PIC.
nije problem imat cu uskoro easy pic s programatorom ... ZG ... ima vjerojatno u chipoteci i elmatisu,samo me zanimalo dali postoji xD
Dosta sam toga shvatio samo me sad muci kodiranje i dekodiranje softwerski,zelim slati logicku '1' s predajnika do prijemnika,znam da postoji mogucnost da je kodiram i dekodiram s pomocu hi-tech-c-a,samo me zanima kako ,ima li tko iskustva sa time?
Dosta sam toga shvatio samo me sad muci kodiranje i dekodiranje softwerski,zelim slati logicku '1' s predajnika do prijemnika,znam da postoji mogucnost da je kodiram i dekodiram s pomocu hi-tech-c-a,samo me zanima kako ,ima li tko iskustva sa time?
Preko tih kupovnih modula mozes slati podatke seriskom komunikacijom (2400bps ili cak 9600) bez problema. Znaci saljes cak bajte, a ne po jedan bit kao sto si planirao.
Ma,kuzim,ali cilj mi je slati logicku'1' konstantno dok god ne otpustim tipkalo
*************************************************************************************************
Zanima me kako da na prvom mikrokontroleru kodiram signal,a na drugome dekodiram?
********************************************************************************************************
*************************************************************************************************
Zanima me kako da na prvom mikrokontroleru kodiram signal,a na drugome dekodiram?
********************************************************************************************************
Moze li netko objasniti kodiranje i dekodiranje na strani tx-a i rx-a ?
treba mi hi tech c kod