Switch napajanje 1500w do 2000 w
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Switch napajanje 1500w do 2000 w
trazim shemu switch napajanja kao sto u naslovu pise . pozz hvala!!
- Feko
- Stariji član
Re: Switch napajanje 1500w do 2000 w
a napon nije bitan, jel
evo ga i napon +100v/0/-100V .
a ulazni napon
Nikad briga, nikad stres, pijte samo Kraš Express
Najvjerojatnije; znamo koji je ulazni!!!!
Tema je započeta ovdje:
http://www.elektronika.ba/forum/viewtop ... 16#p107916
Tema je započeta ovdje:
http://www.elektronika.ba/forum/viewtop ... 16#p107916
e ulazni napon nije 12v vec 220-230 v (kako gdje)
Imam osjećaj da se ova tema nadovezuje na prošlu, pojačalo 500-800W. Moram izraziti brigu jer ne znam koliko iskustva imaš u elektronici, no sa takvom snagom se ne igra, kilovat više-manje, pih. Ako misliš raditi ovakvo napajanje vjerojatno će te izaći 2-3 puta više nego pojačalo te zahtjeva određen stupanj znanja i iskustva rada takvih uređaja i njegovih podsklopova.
Posjeti diysmps.com forum, možda nađeš nešto što te zanima.
Pozdrav
Posjeti diysmps.com forum, možda nađeš nešto što te zanima.
Pozdrav
[Luke:] I can’t believe it. [Yoda:] That is why you fail.
@luchni, debelo si u pravu, SMPS ove snage je vrlo tvrd orah (i skup)
@kekozzo, ovo cudo se jedino isplati ako je neophodno kao prenosno, inace cijena komponenti
je astronomska a tek nabavka. iz "napolje" se sve moze poruchiti, nego vrti ove sajtove gdje
se prodaje roba ia ko nadjes sto slicno pokusaj izvesti kalkulaciju da li se isplati za tu
namjenu praviti ( dodje skuplje) nego kupiti gotovo.-
@kekozzo, ovo cudo se jedino isplati ako je neophodno kao prenosno, inace cijena komponenti
je astronomska a tek nabavka. iz "napolje" se sve moze poruchiti, nego vrti ove sajtove gdje
se prodaje roba ia ko nadjes sto slicno pokusaj izvesti kalkulaciju da li se isplati za tu
namjenu praviti ( dodje skuplje) nego kupiti gotovo.-
gledaj nije meni ni problem porucit novo . ali nez gdje to ima . a sto se tice iskustva imam ga nesto ali nije sad to vele a i profesor je tu da pomogne . tocno radi se o onoj shemi pojačala 500-800 w i mada nisam vjerovo da onolika pločica moze izbacit tolko snage uvjerio sam se kad sam vidio pojačalo iz pkn serije pojačala . pozz
http://www.pknc.com/hires.html . kakva su ovo cuda ? ovaj mali trafo 6000 w . i jos nesto sitno elektronike
to malo cudo od 6000W je p l a n a r n i trafo, po velicini "pici" na jedno 10 MHz (da megaherca)
i proizvodi se iskljucivo po narudzbi u Izrelu.Za cijenu bolje ne pitaj. Dobro pogledaj bateriju
elektrolita i debljine zica na onim torusima koji su prigusnice i kontrolni trafoi (preopterecenje)
a osiguraci su "masala" od 25A. onih 10 MHz drasticno povecavaju i cijenu ostalih komponenti
u SMPS-u tako da to sebi moze dozvoliti stroga profesionala. Za nas, obicne smrtnike, ostaje
da se patimo s mnogo nizim frekvencijama SMPS--a i naravno mnogo vecim dimenzijama i
tezinom.-
i proizvodi se iskljucivo po narudzbi u Izrelu.Za cijenu bolje ne pitaj. Dobro pogledaj bateriju
elektrolita i debljine zica na onim torusima koji su prigusnice i kontrolni trafoi (preopterecenje)
a osiguraci su "masala" od 25A. onih 10 MHz drasticno povecavaju i cijenu ostalih komponenti
u SMPS-u tako da to sebi moze dozvoliti stroga profesionala. Za nas, obicne smrtnike, ostaje
da se patimo s mnogo nizim frekvencijama SMPS--a i naravno mnogo vecim dimenzijama i
tezinom.-
auu . kako god krenes nesto pravit . uvik problemi sa napajanjima . a mogu tek onda mislit kolko kosta napajanje za ova cuda http://www.pknc.com/3phase_eng.html .
- Feko
- Stariji član
@kekozzo, Gdje bi ti uštekao takva pojačala? To se šteka direktno na žice iznad krova!
Tu snagu ne koriste ni malo veći bendovi što sviraju za par tisuća ljudi
Tu snagu ne koriste ni malo veći bendovi što sviraju za par tisuća ljudi
ma nebi njih nigdje ustekao . samo me zanimalo ovo napajanje iz njih . zamisli kao bi te ostali gledali . imas hrpu zvučnika i sve to na jednom pojačalu , haha . A bas mislio radit onog digitalca od 1250 w na 4 oma . ali izgleda nista od toga . pozz
Ipak sam se zezno u procjeni: ovi planarni trafoi sto "trce"visoko na raspolaganju eventualno
od iduce godine (2012). ovi idu do 1 MHz, i zbog specificnosti tehnologije namotaja
(cesto debelo pozlaceni) cijena starta sa 500€ pa navise, zavisi od snage i broja porucenih
primjeraka.-
pOz
od iduce godine (2012). ovi idu do 1 MHz, i zbog specificnosti tehnologije namotaja
(cesto debelo pozlaceni) cijena starta sa 500€ pa navise, zavisi od snage i broja porucenih
primjeraka.-
pOz