prespan papir
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
prespan papir
pozdrav forumu zanima me dali ima negdje u sarajevu kupit prespan papira (TRAKE 30MM SIRINE) i dali se moze sta drugo upotrijebit hvala
Re: prespan papir
probaj ovdje
http://www.ris.ba/ba/stream.php?kat=20
http://www.ris.ba/ba/stream.php?kat=20
Nikad briga, nikad stres, pijte samo Kraš Express
ne drze taj papir koji meni treba u svakom slucaju hvala
za šta ti trebaju te trake 30mm širine?
opet ja. @trafo, ako ti prespan treba za medjuredu izolaciju kod namotavanja trafoa, nema bolje
izolacije od providne folije za pečenje, utrgovinama se nadje kao rolna ili kao kese za pečenje
po trgovačkim centrima. izgleda kao celofan, a radjena je na bazi teflona i izdrzava visoke, 250 C
temperature duze vrijeme, tanka je i ubila se za trafoa. na ravnoj povrsini lenjirom i skalpelom
izrezes potrebne trake i "pici". ako hoces da izolujes izmedju raznih namotaja, npr primara i
sekundara, samo namotas koji sloj vise.
- druga stvar je ako ti treba kao distancer kod motanja prigusnica, tu je malo teze, jer prespan se
proizvodi u nazivnim debljinama: 0,05-0,1-0,2-0,5 i vise mm i od istog se nekad pravila i tijela-
kalemovi za trafoe. danas plastika.
-ako ti treba manja kolicina probaj kod viklera koji premotavaju motore i trafoe. imaju vec
pripremljenih traka.-
izolacije od providne folije za pečenje, utrgovinama se nadje kao rolna ili kao kese za pečenje
po trgovačkim centrima. izgleda kao celofan, a radjena je na bazi teflona i izdrzava visoke, 250 C
temperature duze vrijeme, tanka je i ubila se za trafoa. na ravnoj povrsini lenjirom i skalpelom
izrezes potrebne trake i "pici". ako hoces da izolujes izmedju raznih namotaja, npr primara i
sekundara, samo namotas koji sloj vise.
- druga stvar je ako ti treba kao distancer kod motanja prigusnica, tu je malo teze, jer prespan se
proizvodi u nazivnim debljinama: 0,05-0,1-0,2-0,5 i vise mm i od istog se nekad pravila i tijela-
kalemovi za trafoe. danas plastika.
-ako ti treba manja kolicina probaj kod viklera koji premotavaju motore i trafoe. imaju vec
pripremljenih traka.-
Hvalla drug treba mi kod namotaja na trafou za zavarivanje u pitanju je sekundar, a namotan je AL trakom