kvar na tv sharp

Diskusija o popravkama raznih elektronskih aparata. Njihove sheme, dorade i slično.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Locked
aldin_tuzla

kvar na tv sharp

Post by aldin_tuzla »

pozdrav majstorima.ljudi nov sam u ovom svijetu elektronike tako da mi je neophodna vasa pomoc.naime uslijed udara groma sdrao mi je tv sharp model 51fs,crvena led lampica radi i to je sve.molim pomoc. :azdaja:
elektor
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Re: kvar na tv sharp

Post by elektor »

Koliko znanja imaš iz elektronike? Ako nemaš puno nosi majstoru, jer kod udara groma nema pravila što izgara.
aldin_tuzla

Post by aldin_tuzla »

prosle godine sa zavrsio eletrotehnicku-elektronicar mehanicar i pomalo to radim al ovo je ipak za mene nesto jako za odgonetnuti al hocu da pokusam naravno uz vasu pomoc.znaci crvena led lampa radi,provjeravao sam bu 508 af i ispravan je.dalje ne bih bez vas pa zato pomozite mi.hvala
sashko
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Post by sashko »

reci mi samo ta led lampa CRvena od koliko komada led dioda je sastavljena 100-200 komada ili vise :)
mirzza
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by mirzza »

Kod udara groma, najcesce su mi stradali VN trafo i procesor u paru, takodje znala je i mreza da ode. A ti bi mogo bolje objasnit sta se ustvari desava. Kad ukljucis u struju svjetli crvena lampica, a kad ukljucis na daljenski paljenje, jel pucketa sta iz televizora jel zuji, jel pocne migat lampica.
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Kod udara groma nekad i za pravkog majstora zna da bude problem resavanje tv-a ako zaleti neka koska a kamo li za nekog sa ne poznavanjem rada TV-a :!: Spakuj to i nosi kod majstora kao sto ti je receno.
nano
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Post by nano »

slazem se sa stojketom....ali evo kako poceti sa popravkom tv-a
prvo moras poznavati osnovne sklopove u tv-u...znaci ,sta je mrezni dio iliti napajanje,horizontalni otklon
vertikalni otklon...RGB ,ton...itd.
uglavnom se krece od napajanja...treba provjeriti da li postoje svi naponi...ako nemas iskustva shema ti je neophodna...znaci mjeris napone na sekundaru mreze i uporedjujes sa shemom ,prvo u stand by-u ,a onda kad pokusas da startas tv...i onda ako nesto ne stima ides dalje tim putem...
po tvom simptomu ,ako se nista ne desava kad pokusas upaliti tv,moguce je da je procesor...ako lampica ugasi na kratko ,kao da ce se tv upaliti onda moze biti da je nesto u kratkom spoju na sekundaru mreze i da zastita gasi mrezu,moze biti i nesto u sekundaru VN trafoa u KS-u i isto tako gasi tv...
za drugo
trebamo vise informacija kad krenes sa popravkom
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
aldin_tuzla

Post by aldin_tuzla »

ma ne desava ne nista stand by lampica radi i to je sve,nikakvog zujanja niti pucketanja,osim onog kad ga startam sa daljinskim kao da primi struju i to je to.
aldin_tuzla

Post by aldin_tuzla »

pozdrav,imam problem sa racunarom,gasi se svaki put kad treba windovs da se pokrene,izrsio su reinstalaciju kako treba,zavrsi formatiranje,kopiranje,restartuje se i krene istalacija windovsa i onda se ugasi,instalirao sam xp.molim pomoc.
mirzza
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by mirzza »

Dali je podesena odgovarajuca brzina procesora u biosu? Stavi drugu graficku pa probaj (tako mi se jednom desavalo pa je bilo do nje). Ako ne bude nista od ovog, probaj resetovat bios, pa javljaj sta se desava.
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Kakve to veze ima sa popravkom TV-a :?: :?
Otvori novu temu kako to dolikuje... na sta ovo lici :evil:

Lock.
Locked