Zdravo,
Treba mi pomoc oko proracuna kapaciteta kondenzatora za peglanje ispravljenog napona.
Imam izradjen transformator snage 300VA i odgovarajuce usmeracke komponente, fali mi jos taj kondenzator.
Sekundarni napon transformatora je 16,9V, tako da bi naime jednosmjerni napon treba biti 24V (16,9V*1,41).
Podrav
Pomoc oko izrade ispravljaca
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Pomoc oko izrade ispravljaca
Don`t worry, be happy
-
- Odlično uznapredovao
pozdrav
pa zavisi za koju svrhu ti treba taj ispravljac.
ako ces ga koristiti za punjenje akumulatora ili pokretanje nekog motora (za raznja ili slicno) onda ti netreba nikakav kond.
a ako koristis za neke druge elektronske uredjaje ima pravilo sto vise to bolje.
ali neki minimum je 2000 po amperu (naprimer za neko nf pojacalo),a recimo za neku radio stanicu to jest predajnik ti treba jos puno vise (neznam sad tacno koliko) zbog osjetljivosti takvih uredjaja na napon bruma koji prilicno utice na ovakve uredjaje.
pozdrav
pa zavisi za koju svrhu ti treba taj ispravljac.
ako ces ga koristiti za punjenje akumulatora ili pokretanje nekog motora (za raznja ili slicno) onda ti netreba nikakav kond.
a ako koristis za neke druge elektronske uredjaje ima pravilo sto vise to bolje.
ali neki minimum je 2000 po amperu (naprimer za neko nf pojacalo),a recimo za neku radio stanicu to jest predajnik ti treba jos puno vise (neznam sad tacno koliko) zbog osjetljivosti takvih uredjaja na napon bruma koji prilicno utice na ovakve uredjaje.
pozdrav