Ispravljac 13.8 volti 40 ampera
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Ispravljac 13.8 volti 40 ampera
Pozdrav novi sam na forumu i treba mi pomoc u vezi ispravljaca u dodatku,imam trafo od 12 volti 20 ampera posto mi je mali napon napravio sam dupler napona sa 12 na 36 volti,treba mi pomoc kako da taj trafo iskoristim za dole navedeni ispravljac tj sta treba sa seme izbaciti, a sta dodati.
- Attachments
-
- Ispravljac 13.8 volti 40 ampera.rar
- (21.78 KiB) Downloaded 250 times
Re: Ispravljac 13.8 volti 40 ampera
za takav ispravljach morass imati odgovarajucci trafo, vidiss ssta je uradjeno, trafo 21V da bi dobio
stabilisanih i stabilnih 13,8V. stoga izbaciti samo tvoj trafo. mozzess dublirati napon za male
potrossnje. max 1A i to sa ssumom elektrolita, ali sve je to nepouzdano. zato u potragu za
odgovarajuccim trafoom. ako ti zadovoljava 20A kakav trafo imass, to je trafo 250VA,vjerovatno od
halogene rasvjete, ako ga premotass na 20V dobit ccess 12,5A i samo stim mozzess raspolagati.-
stabilisanih i stabilnih 13,8V. stoga izbaciti samo tvoj trafo. mozzess dublirati napon za male
potrossnje. max 1A i to sa ssumom elektrolita, ali sve je to nepouzdano. zato u potragu za
odgovarajuccim trafoom. ako ti zadovoljava 20A kakav trafo imass, to je trafo 250VA,vjerovatno od
halogene rasvjete, ako ga premotass na 20V dobit ccess 12,5A i samo stim mozzess raspolagati.-
To je trafo iz UPS-a
taj se ne premotava. zaliven u lak ko u beton i ccesto motan profilisanom zzicom
(nije okrugla) zbog smjesstaja potrebnog broja navojaka. jedino nadji trafo od UPS-a
koji je imao dvije baterije 12V u napajanju i snage min 800VA ( mislim na UPS) i on
bi bio karakteristika kao na shemi koju si prilozzio.- pozz
(nije okrugla) zbog smjesstaja potrebnog broja navojaka. jedino nadji trafo od UPS-a
koji je imao dvije baterije 12V u napajanju i snage min 800VA ( mislim na UPS) i on
bi bio karakteristika kao na shemi koju si prilozzio.- pozz