Auto pojacalo SIOUX XA800
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Auto pojacalo SIOUX XA800
pozz svima imam problem sa navedenim pojacalom... pojacalo na ulazu radi na nekim manjim pojacanjima kad stavim samo vrh od chicha kada stavim citav cinch na izlazu se desava da zvucnici krce mebrana se krece tamo amo jos se cuje zvuk "buu buu buu"... radi se o pojacalu 800W svaka pomoc bi dobro dosla slike pojacala i plocice cu stavit ubrzo
Re: Auto pojacalo SIOUX XA800
http://img524.imageshack.us/i/dsc00001lg.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://img513.imageshack.us/i/dsc00003we.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://img828.imageshack.us/i/dsc00004w.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://img513.imageshack.us/i/dsc00003we.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://img828.imageshack.us/i/dsc00004w.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
pojacalo preslo u moje vlasnistvo isti problem se nastavlja
zvuk se inekako cuje kad se svi potenciometri pojacaju do kraja
dali postoji neka mogucnost da su tranzistori A1941 x2 ili c5198 x2 otisli
iza ova 2 para dolaze C2703 i A940 a nakon njih dolaze C1815 C1815 za C2703 i C1815 A1015
odakle da pocnem provjeravat i sutra ce biti bolje slike
zvuk se inekako cuje kad se svi potenciometri pojacaju do kraja
dali postoji neka mogucnost da su tranzistori A1941 x2 ili c5198 x2 otisli
iza ova 2 para dolaze C2703 i A940 a nakon njih dolaze C1815 C1815 za C2703 i C1815 A1015
odakle da pocnem provjeravat i sutra ce biti bolje slike
Provjeri izlazne tranzistore i zaštitne diode , termičku zaštitu, a možda i predpojačalo
oke provjerit cu to i jos nesto kad sam stavio citav cinc na zvucniku se culo jako zujanje i membrana je lijetala ko luda ali kad sam potenciometre sa min prebacio na max i prekidac na HPF(gain, LPF 50-250Hz i HPF 120H-3k)zujanje se smanjilo i cuo se zvuk ali pored tog zvuka culo se i to zujanje mijenjao sam prekidac sa FULL LPF I HPF na FULL i LPF bilo je veliko zujanje i kretanje membrane
jos jedan sitan detalj kad sam ga vadio iz auta i skidao kablove primjetio sam da je jedan od cinceva bio lose prikljucen tj.umjesto na IN prikljucen je na OUT a zvucnici su bili prikljuceni na bridge
SIOUX XA800
2 chanel power amplifer
800W max power
2 OHM stable
jos jedan sitan detalj kad sam ga vadio iz auta i skidao kablove primjetio sam da je jedan od cinceva bio lose prikljucen tj.umjesto na IN prikljucen je na OUT a zvucnici su bili prikljuceni na bridge
SIOUX XA800
2 chanel power amplifer
800W max power
2 OHM stable
provjeri izlaze
izlazni tranzistori su ti ovi po boku pojačala šta idu na hladnjak ( kučište) i diode su tu kao i termo element
a predpojačala su ti vjerojatno ovi int.krugovi sa 8 nožica iza potenciometra za gain njih moraš zamijeniti jer ih ne možeš tako lako provjeriti (nisu skupi naravno ako nisu egzotika)
a predpojačala su ti vjerojatno ovi int.krugovi sa 8 nožica iza potenciometra za gain njih moraš zamijeniti jer ih ne možeš tako lako provjeriti (nisu skupi naravno ako nisu egzotika)
provjeri sve mase...na chinchevima i unutra na pojacalu da nema hladnih lemova
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
tranzistore nisam mogao izvadit grijac od lemilice rahmetli pa cekam drugi da sitgne
u pojacalu sam nasao jedan prekid kablovi koju su bili u autu ostali su u njmu i na drugom pojacalu rade normalno
u pojacalu sam nasao jedan prekid kablovi koju su bili u autu ostali su u njmu i na drugom pojacalu rade normalno
jesi rjesio problem ?
evo upravo sam popravio jedno auto pojacalo sa istim simptomima
pukla nogica mase na kucistu cinch prikljucka
jedva sam skuzio jer se nevidi a lem je bio ok, tek kad sam iso prelemit zbog sumnje na hladan spoj sam skuzio sta je
sad je sve ok pa pogledaj i ti malo da te ne zeza masa od signala
sumnjam da su izlazni tranzistori jer bi onda stalno osigurac izgaro (u 99% slucajeva)
jedva sam skuzio jer se nevidi a lem je bio ok, tek kad sam iso prelemit zbog sumnje na hladan spoj sam skuzio sta je
sumnjam da su izlazni tranzistori jer bi onda stalno osigurac izgaro (u 99% slucajeva)
Nikad briga, nikad stres, pijte samo Kraš Express
kizbaja wrote:jesi rjesio problem ?
HAHAHAHHAHAHAHA
vjeruj mi problem je pravio samo jedan vod koji je nekako pukao deseti dio milimetra je prekid napravio krataj spoj sa lemilicom i malo zice ifercera
i jos hvala svima koji ste pomogli u bilo kojem smislu pojacalo fercera cekam zvucnike da stignu za koji min da isprobam pri punoj snazi