prenosiva solarna stanica do 150w

Forum koji ne mora biti vezan za elektroniku ali u kojem vrijede pravila foruma!

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
febo93
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

prenosiva solarna stanica do 150w

Post by febo93 »

Bok svima!!..
imam jedan problem kako sam neuk u ovakvim stvarima molio bih pomoć od dobrih ljudi radi se o sljedećem:
imam solarnu stanicu koju sam nabavio ali, ne znam baš baratati njome pa mi trebaju upute kako je nebi skurio ili tako nešto....
to je ovo:

Code: Select all

http://www.conrad.de/ce/de/pro...SCHUTZ-IM-KOFFER-13-W-MIT-AKKU
[/b]
ovo je solarna ploča:

http://www.slike.com/slike/AtYUW.jpg
[/b]

mene sada zanima sljedeče:
1. -Na ovoj solarnoj ploči kada je otklopim (pošto je to sklopivi kofer) blica plava ledica što vjerovatno prikazuje da je aktivna.
2. -Dali ta ledica uvijek tako blica dok got je otklopljena ili se ona i isključuje ...

na slici sam obilježio šta mi nije jasno:
1. -Na sredini je prekidač koj se može pomaknuti u ljevo ili u desno tj. 12 ili 24v
2. -Kada koristim taj prekidač i šta on uopče znači kako da ga koristim...
to je šta setiče SOLARNE PLOČE ploče

sada sljedeče na ove dvije slike sam obilježio šta me zanima
ovo je prenosiva stanica :

http://www.slike.com/slike/yvNbW.jpg
http://www.slike.com/?v=5IPr.jpg
na prvoj slici sam zapisao( to je zadnja strana)stanice
1. -na ovoj ljevoj strani znači da mogu puniti samo preko auto upaljača stanicu .?
....pošto sam dobio i utikač za auto sa klemama jel to točno...?

na desnoj strani to znam punim preko solarnog...
znači ova zadnja strana služi samo za punjenje

e sad druga slika?..
1. -dali ove dvije ledice kod punjenja moraju gorjeti kada se puni stanica(crvena i zelena)..
pošto... kada uključim onda se najprije crvena uključi a zelena nakon koju minutu šta to znači?

2. -na ljevoj strani je INVERTER kaj na njega sve smijem npr.uključiti

3. -šta sve primjerice smijem tu na desnij strani uključiti...

4. - prekidač na sredini dolje
znam da ga moram uključiti zatim se uključi samo ova crvena ledica a poslje se nakon nekog vremena upali i ta zelena.... jel to znači da je počelo punjenje ...
dali se kada je pun samo uključi zelena i tao ostane dok je pun ili šta...

5. - sad ne znam dali poslije kada se napuni gasim taj prekidač u sredini.....
dali taj prekidač mora biti uključen ili isključen kada trošim struju iz stanice..

konkretno

-dali je normalno kada na solarnoj ploči treperi plava ledica..
-dali to uvijek trepti..
-kada punim stanicu(bateriju)dali moram uključiti na prekidaču na ON dok se puni
-dali je normalno da gore i crvena i zelena lampica dok se puni.
stanicu bih koristio za nekakvu malu rasvjetu ,kompjuter(laptop)nekakve sitne aparate...

sada oko tih lampica
kada uključim prekidač svjetli normalno CRVENA ali,se nakon nekog kratkog vremena zapali i zelena onda gore obadvije dali bi se kasnije trebala zgasiti ta crvena i samo ostati zelena goriti ili šta.
jer sam to primjetio znači ovako ...kada je prekidač isključen i kada prikopčam solarnu ploču na stanici ništa ne gori što mi je logično zagašeno je....sad me zanima dali se ona puni i kad je to zagašeno ili mora biti uključena?..

a kada zapalim taj prekidač pali se ta lampica ili obadvije što je valjda isto logično da je baterija nešto punija
ili je to znak da je u funkciji punjenje pa prikazuje i crvenu i zelenu...

znam da sam zakomplicirao ali to sam onako laički opisao šta me zanima gledao sam upute na engleskom ali slabo znam engleski a prevod mi nije to što tražim....
molim za pomoć
bob4
Stariji član
Stariji član

Re: prenosiva solarna stanica do 150w

Post by bob4 »

Najvjerojatnije si jedan od rijetkih koji ju je kupio. Tu ti je manual: http://217.26.67.168/uploads/2/9/292348 ... -an-01.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Možda ovi nešto više znaju (http://e-vozila.com/forum/index.php" onclick="window.open(this.href);return false;)
febo93
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

Post by febo93 »

pa ne mogu vjerovati da baš nitko ništa nezna o ovome...
bob4
Stariji član
Stariji član

Post by bob4 »

pa grrga ti je lijepo odgovorio:
(Vrlo je vjerojatno da taj toster nitko nema kod kuće pa da gleda po njemu. Odgovore na sva pitanja imaš u manualu od tog koferčića. Prouči to malo pa ako bude nedoumica onda pitaj.)
febo93
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

Post by febo93 »

pa to sam i napisao i pitam zato što to nema kaj me zanima u manualu...
febo93
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

Post by febo93 »

febo93 wrote:pa to sam i napisao i pitam zato što to nema kaj me zanima u manualu...
evo najtočnije šta me sve zanima pa ako, je iko imao ikada veze sa ovako nečime...

SOLARNA PLOČA
1. -Na sredini je prekidač koj se može pomaknuti u ljevo ili u desno tj. 12 ili 24v.?..
2. -Kada koristim taj prekidač.?... i šta on uopče znači kako da ga koristim.?..
3.Dali tih 24v koristim za punjenje ove stanice ili ne.?..

ZADNJA STRANA PUNJIVE STANICE
1. Jel na ovoj ljevoj strani znači da mogu puniti samo preko auto upaljača stanicu .?
2. Na desnoj strani to znam punim samo preko solarnog...
3. Pretpostavljam da ova zadnja strana služi samo za punjenje

PREDNJA STRANA PUNJIVE STANICE
1. Dali ove dvije ledice kod punjenja moraju gorjeti kada se puni stanica(crvena i zelena).?...
2. Na ljevoj strani je INVERTER šta na njega sve smijem npr.uključiti ako ukopčam laptop kako ga ukopčati kada on ima svoj adapter koj ide u struju.?..
3. Šta sve primjerice smijem tu na desnij strani uključiti.?...

prekidač na sredini dolje
pretpostavljam da ga moram uključiti.?.. dali on mora biti uključen ili isključen kod punjenja.?..
- i dali se kada je pun samo uključi zelena i tako ostane dok je pun ili šta.?..
5. dali poslije kada se napuni gasim taj prekidač u sredini.?...
6.Dali taj prekidač mora biti uključen ili isključen kada trošim struju iz stanice.?...
Ford
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by Ford »

Pozdrav!
pogledaj si odgovor na PM :idea:
febo93
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

Post by febo93 »

Dali smeta za baterije ako prekinem solarno punjenje i poslje nastavim na upaljač puniti u autu ..recimo punim cjeli dan i navečer nema više sunca i onda nastavim dalje nadopunjavati preko upaljača ili moram nastaviti dalje normalno opet na solarno..
febo93
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

Post by febo93 »

febo93 wrote:Dali smeta za baterije ako prekinem solarno punjenje i poslje nastavim na upaljač puniti u autu ..recimo punim cjeli dan i navečer nema više sunca i onda nastavim dalje nadopunjavati preko upaljača ili moram nastaviti dalje normalno opet na solarno..
ajde nekami nekoodgovori na ovo pitanje gore

za ovo prije sam neke stvari skužio zahvaljujuči jednom kolegi sa foruma ....

SOLARNA PLOČA
1. -Na sredini je prekidač koj se može pomaknuti u ljevo ili u desno tj. 12 ili 24v.?..
2. -Kada koristim taj prekidač.?... i šta on uopče znači kako da ga koristim.?..
3.Dali tih 24v koristim za punjenje ove stanice ili ne.?..
evo na ovo sam pronašao odgovor:
-za ovu stanicu koristim samo 12v a, sa ploče direkt mogu koristiti za razne potrošače koj su na 12v(ventilatori,svijetlai dr.)
-a 24v koristim za razne potrošače koj iduna 24v direkt sa ploče znači isto tako sve što ide na 24v.

ZADNJA STRANA PUNJIVE STANICE
1. Jel na ovoj ljevoj strani znači da mogu puniti samo preko auto upaljača stanicu .?
2. Na desnoj strani to znam punim samo preko solarnog...
3. Pretpostavljam da ova zadnja strana služi samo za punjenje
znači zadnja strana je samo za punjenje i ništa drugo

PREDNJA STRANA PUNJIVE STANICE
1. Dali ove dvije ledice kod punjenja moraju gorjeti kada se puni stanica(crvena i zelena) pošto kada punim u autu na upaljač gori samo zelena crvena se u opče ne pali.?..
2. Na ljevoj strani je INVERTER šta na njega sve smijem npr.uključiti ako ukopčam laptop kako ga ukopčati kada on ima svoj adapter koj ide u struju.?..
3. Šta sve primjerice smijem tu na desnij strani uključiti.?...
-ovdje nisam pronašao samo odgovor na 1 pitanje
-na INVERTER mogu uključiti laptop ali smo preko pretvarača napona u ovom slučaju imam auto pretvarač sa 12 na 220v...tako da na to mogu upikniti sve što je do 100w
-mogu ovdje uključiti i bez pretvarača znači direkt na 12v one halogenke od 12v jake su i dobro svjetli znači rasvjeta isto tako do 100w i sve tako što je na 12v do 100w...
PREKIDAČ U SREDINI DOLJE
pretpostavljam da ga moram uključiti.?.. dali on mora biti uključen ili isključen kod punjenja.?..
- i dali se kada je pun samo uključi zelena i tako ostane dok je pun ili šta.?..
5. dali poslije kada se napuni gasim taj prekidač u sredini.?...
6.Dali taj prekidač mora biti uključen ili isključen kada trošim struju iz stanice.?...
-kod ovog prekidača on samo služi za uključiti ili isključiti ovaj usb i za ništa drugo..
struje ima uvijek u ovim priključcima na ljevoj i desnoj strani bez obzira jel je prekidač uključen ili isključen..
jedino nisam isprobao puniti bateriju sa zagašenim prekidačem ali,tada ako ga ne uključim ne gore niti jedna lampica što mislim da je onda isključen za to nisam siguran
-kod ledica sam primjetio da moram uključiti prekidač kod punjenja pošto kada ga ključim ....pale se obadvije ledice crvena i zelena s time da se zelena upali i ona gori cijelo vrijeme ne gasi se a, crvena nakon nekog vremena kad je več pun počne se najprije palit i gasit zagasi se i nakon 30/40 sec.se upali i gori par sec. pa se opet ugasi...
tu mislim da je ful napunjeno ..bar tako mislim kada to nigde ne piše..
Post Reply