STK 0050 II - Amp. 100W
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
STK 0050 II - Amp. 100W
Došao sam na ideju da jedno pokvareno pojačalo od 280W rastavim. Kad sam ga rastavio vidio sam da ima 2 STK 0050 II power amp. Tražio sam po netu, i nigdje nisam našao ništa jače od 50W sa ovim P.A. a ja imam 2 zvučnika od po 100W znači treba mi najmanje 200W
Eh sad, reko, pošto vi imate iskustva u izgradnji ovakvih stvari htio bih da mi netko kaže ima li šanse da od toga napravim nešto od 200W kombinirajući oba, i usput (naravno) da mi priloži shemu.
Ili barem jedno od 100W pa bih ja nekako kombinirao nešto preko nekog equalizera.
Eh sad, reko, pošto vi imate iskustva u izgradnji ovakvih stvari htio bih da mi netko kaže ima li šanse da od toga napravim nešto od 200W kombinirajući oba, i usput (naravno) da mi priloži shemu.
Ili barem jedno od 100W pa bih ja nekako kombinirao nešto preko nekog equalizera.
Što reći?
Re: STK 0050 II - Amp. 100W
kolko ja znam da jedan taj tvoj STK ima 50w i kako ti sa dva da misliš izvest 200W , i kad mi ih mosno spojio ako uopče možeš njih nebi dobio 200W i da dobiješ to je jedan izlaz i onda kad bi zvučnike spojio u paralelu imo bi 200W ali kolko dugo.....budite realniji s tim čipovima i čtajte datasheet
Znam, čitao sam Datasheet zato i kažem da na netu nisam našao ništa jače od 50W. Odlučio sam ipak da radim jedno pojačalo sa borine stranice, točnije ovaj http://bas.elitesecurity.org/LEGEND-StageMaster.gif" onclick="window.open(this.href);return false;
ali naletio sam na problemčić. MJE15034 nemogu naručiti. Ako mi netko može reć koja je zamjena...
ali naletio sam na problemčić. MJE15034 nemogu naručiti. Ako mi netko može reć koja je zamjena...
Što reći?
ja sam na jednom pojacalu izbacio oba pregorela stk i umjesto njih uvalio nove plocice sa tda7294
bilo je duplo isplativije i kvalitetnije
probaj i ti tako samo pazi na napon napajanja
bilo je duplo isplativije i kvalitetnije
probaj i ti tako samo pazi na napon napajanja
Nikad briga, nikad stres, pijte samo Kraš Express
Znači ako zamijenim oba trebalo bi promijeniti trafo, pazit da napon bude onoliki koliko zahtjeva tda?
Što reći?
bas suprotno
netreba mjenjat trafo jer tda nema tocno odredjen napon napajanja i zato je dobar, samo moras pazit na maximum sta je kod tda cini mi se +-50V, vidi datasheet
netreba mjenjat trafo jer tda nema tocno odredjen napon napajanja i zato je dobar, samo moras pazit na maximum sta je kod tda cini mi se +-50V, vidi datasheet
Nikad briga, nikad stres, pijte samo Kraš Express
Symbol Parameter Test Condition Min. Typ. Max. Unit
VS Supply Range ±10 ±40 V
Iq Quiescent Current 20 30 65 mA
Ib Input Bias Current 500 nA
VOS Input Offset Voltage +10 mV
IOS Input Offset Current +100 nA
Prema datasheet-u max mu je +/- 40V a min +/-10V, moj transformator je 32.3V to bi znači bilo sasvim dovoljno, il' što bi rekli TAMAN!
Red je na raspored nogica.
Na 15. i 13. dovodim napajanje, na 5. , 11. i 13. dovodim N.C. na 7. i 8. dovodim ulazni signal, 14. nogica mi je izlaz, ali gdje je tu drugi izlaz? Je li to 4. iliiii??? I na stk imam 4 pina koja nose oznaku N.C a na tda 3. Što po tom pitanju da radim?
VS Supply Range ±10 ±40 V
Iq Quiescent Current 20 30 65 mA
Ib Input Bias Current 500 nA
VOS Input Offset Voltage +10 mV
IOS Input Offset Current +100 nA
Prema datasheet-u max mu je +/- 40V a min +/-10V, moj transformator je 32.3V to bi znači bilo sasvim dovoljno, il' što bi rekli TAMAN!
Red je na raspored nogica.
Na 15. i 13. dovodim napajanje, na 5. , 11. i 13. dovodim N.C. na 7. i 8. dovodim ulazni signal, 14. nogica mi je izlaz, ali gdje je tu drugi izlaz? Je li to 4. iliiii??? I na stk imam 4 pina koja nose oznaku N.C a na tda 3. Što po tom pitanju da radim?
Što reći?
N.C je obicno "not conect" pa tako i uradis
da ,ali ako očeš stavit neki TDA moraš cjeli ploču pojačala mjenjat osim napojne i predpojačala , a ovo za izlaz što si pito inače iz čipa ide + na zvučnik , a od istog zvučnika - se spaja na masu napajanja , ak se nevaram
:O :O :O
Cijelu ploču? Neka hvala, lakše mi je napraviti novo pojačalo sa tda
Cijelu ploču? Neka hvala, lakše mi je napraviti novo pojačalo sa tda
Što reći?