DVD auto radio Pro vision cmm 1500

Diskusija o popravkama raznih elektronskih aparata. Njihove sheme, dorade i slično.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
Chana

DVD auto radio Pro vision cmm 1500

Post by Chana »

Desio se manji problem ( bar se nadam da je tako ) sa navedenim dvd-om, tako sto nece da prim niti jedan dvd, cd kao ni mp3. Uredno ga uvuce unutra medjutim kada treba da ga spusti na laser tu se desava problem. Cuje se zujanje nekog motorica i nakog nekog vremena dvd bude izbacen van. Dali je moguce da postoji nekakav motoric za spustanje dvd-a na laser ( pa je on otisao ) ili je mozda neki drugi problem. U prilogu se nalazi slika navedenog radia.
Attachments
slika-21619-2010-02-1265836519-velika.jpg
slika-21619-2010-02-1265836519-velika.jpg (8.63 KiB) Viewed 1669 times
sashko
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Re: DVD auto radio Pro vision cmm 1500

Post by sashko »

laser.....za pocetak probaj ga samo ocistiti...
nano
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Post by nano »

jedan motoric i uvlaci i spusta disk ...kod tebe je problem mehanicke prirode...
nesto sprjecava disk da se spusti i da mehanizam dodje u krajnji polozaj da bi mogao da zavrti disk
mozda ti je upalo nesto unutra ,ili se nesto otkacilo,iskrivilo u mehanizmu pa disk ne ulazi do kraja...
taj kvar je malo kompliciraniji ,ako ne nadjes nista unutra da smeta...moguce je da je nesto i preskocilo
pa treba sve dovesti u "fazu"...
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
Chana

Post by Chana »

Kao sto ste i objasnili, kvar je uistinu bio mehanicki i uspio sam ga otkloniti medjutim kada sam sve vracao napravio sam kraci spoj tako da sam uspio zeznuti nesto na ploci. Zadimilo se, tako da ga sutra nosim na popravak a ako to ne bude moguce napraviti pokusati cu naci cijelu plocu bez lcd monitora za navedni dvd.
nano
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Post by nano »

steta...
i ja sam tako naucio da ne sastavljam uredjaje dok su pod naponom....zacas se nesto zadimi...haha
zao mi je za tvoj radio...vidi sta se zadimilo, mozda mozes i sam popraviti ....
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
Post Reply