Tasteri daljinskog

Diskusija o popravkama raznih elektronskih aparata. Njihove sheme, dorade i slično.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
gurko
Pravo uznapredovao :)

Tasteri daljinskog

Post by gurko »

Pozdrav

Imam problem sa daljinskim! Grafit sa donje strane gumenih tastera se sastrugao (ili sam ga ja nehotice ocistio :azdaja: ). Probao sam lijepiti alu foliju, ali vrlo brzo se folija odlijepi i zalijepi za kontakte te imam da mi daljinski npr konstantno stisava ton!

Vidio sam da se na strani moze nabaviti smjesa koja se jednostavno nanese na mjesta gdje je bio grafit, medjutim ne daje mi se novac (i cekanje i sl) za jedan daljinski, pa ima li neko "home made" soluciju za ovu smjesu ili neku drugu soluciju kako da popravim ove kontakte?

Hvala unaprijed
alexa_pg
Pravo sam se raspisao :)
Pravo sam se raspisao :)

Re: Tasteri daljinskog

Post by alexa_pg »

Mozda moze da ti pomogne
http://fanzo.org/forum/viewtopic.php?p=71185#p71185" onclick="window.open(this.href);return false;
Alexa
gurko

Post by gurko »

Hej, ovo mi je pomoglo!

Sad fakat mi nista nije jasno ... :azdaja: :roll: :P

Hvala na linku!
informaticar
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by informaticar »

Šta tu ima ne biti jasno?
gurko

Post by gurko »

Ma predlazu razne solucije. Neko je zadovoljan sa jednom, drugi su zadovoljni sa drugom solucijom. Posto ja pravim za sebe, vjerovatno cu naci stari mobilni i na tastere koji se najvise koriste izrezati i staviti dna tastatura iz mobilnog. Na ostalim cu ostaviti alu foliju.
testera

Post by testera »

pozdrav, ne znam da li sam na pravom mjestu da postavim pitanje, naime imam elit tv, u zadnje vrijeme slika je malo razvučena ( nevidim šifre teletexta) znam da ima neka fora na daljinskom da se to napravi ali te šifre znaju samo majstori u tv servisima i takve usluge naplaćuju, interesujeme da li neko od vas zna kako da unormalim sliku. unaprijed hvala.
mirzza
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by mirzza »

Jel ti slika jajasta? Ako je slika jajasta onda nemoras nista namjestat u Servis Mode televizora, onda ti je otislo nesto u O-W..

A ako ipak nije onda nadjes servisnu knjigu od tog televizora i tipa.. I tu nadjes kako uci u service mode to ti se sastoji nekad od unosenja brojeva a nekad od unosenja nekoliko fukciskih tipki..

Kada bi reko model i marku, reko bi ti i sifre, i sta da mjenjas da se suzi slika.
Post Reply