Zdravo svima,
posedujem gore navedeno pojacalo ali mi isto u zadnje vreme pravi problema jer je pocelo da bruji.Nosio sam ga i kod majstora ali sam nakon toga dobio samo da mi dva ulaza ne rade i da mogu da ga koristim jedino preko reverb-a! Zamenio sam kondenzatore u ispravljackom delu (postojece lezece sam zamenio obicnim uspravnim,naravno istih karakteristika).Problem je i dalje ostao isti,ne rade ulazi i desava se brujanje koje se resava lupanjem po istom... Da li mozda neko ima ideju, semu jos bolje, kako bi mogao da resim problem.
CBS Ancona Super x10 pojacalo one rotor
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: CBS Ancona Super x10 pojacalo one rotor
čuj stari nekad zna i uzemljenje pravit problem sa brumom to se meni dešavalo , ali ako ga otkvačiš onda si stavio pojačalo u rizik , može bit samo to , ili napojna jedinica da pušta AC komponente u pojačalo pa dobivaš taj brum
Meni to smrdi na hladan lem... posebno podatak da proradi nakon lupanja...
Najbolji lijek za to je mirna ruka i prelemiti sva lemna mjesta...
Ta dva ulaza što ne rade... provjeriti od kud dobijaju napajanje, pa sve aktivne, a onda i pasivne elemente... presprejati prekidače...
Polako i strpljivo...
Najbolji lijek za to je mirna ruka i prelemiti sva lemna mjesta...
Ta dva ulaza što ne rade... provjeriti od kud dobijaju napajanje, pa sve aktivne, a onda i pasivne elemente... presprejati prekidače...
Polako i strpljivo...
A ja se nadao nekom brzom i jednostavnom resenju... Hvala Vam na odgovorima, pokusacu ovo sto ste mi rekli mada mislim da brujanje ima vise veze sa mehanickim delom pojacala. Ovo one rotor znaci da ima mehaniku koja okrece zvucnik... Da li bi promenom radijalnih elektrolita lezecim (originalni) dobio nesto? Koja je razlika izmedju radijalnih i lezecih? Inace aktivne komponente nisam ni pogledao obzirom da je pojacalo staro 30godina i da bi verovatno tesko nasao zamene.Ima cak i jedan integralac koji ima samo broj i pre broja slovo F koji mi lici na slovo F od Fairchild-a...A tranzistori su ako se dobro secam BC202...
Ništa...file1 wrote:...Da li bi promenom radijalnih elektrolita lezecim (originalni) dobio nesto?...
... i nikakva!file1 wrote:...Koja je razlika izmedju radijalnih i lezecih?...
Greška! Mora biti neka zamjena...file1 wrote:...Inace aktivne komponente nisam ni pogledao obzirom da je pojacalo staro 30godina i da bi verovatno tesko nasao zamene.?...
BC202... interesantan malošumni tranzistor...