Molim za pomoc ..
Dobio sam radio Pioneer DEH-50UB, ali nije bio ispravan..
Otvorio sam ga, i na ploci sam nasao vod od mase na jednom mjestu je bio pregorio..
Prelemio sam vod na tom mijestu i probao ga.. i proradio je (bio sam sretan kao malo dijete )
Ali, cd i radio sve je radilo, a na izlazima za zvucnike nije se cuo nikakav zvuk.. na izlazu za pojacalo, se cuo vrlo slab zvuk i to kada se pojaca do kraja na radio, i na zvucnicima od pc-a.. posto sam izlaz za pojacalo spojio na zvucnike od pc-a.. I nije bio cist zvuk nego neko mumlanje.. kao iz bureta, pa sam konstatovao da je crkao izlaz.
Odlemio sam izlaz, i gledao plocu i nasao na jos jednom mjestu pored izlaza da je izgorio vod koji je napajao izlaz. I njega sam prelemio i onda sam kontao da je mozda bulo puno pojacano, pa pojacalo nije imalo dovoljno struje i onda je izgorio taj vod. Zbog toga sam vratio izlaz nazad da bih probao.
I od tada ni traga ni glasa ) Nece vise ni da upali.. i kada skinem izlazni cip i kada je na ploci, nece da upali radio..
Na izlaznom cipu pise sledece:
PIONEER
MOSFET
PAL007C
220D9 AF VN
MLT 22 802
A na netu sam nasao da je to TDA 7386 kolo, jesam li u pravu?
I kosta oko 400din
Pozz i molim pomoc.. sta da pogledam... sta je moglo jos crci?
Prije dok je radio, kad dobije napon na napajanju, cuje se kratko motoric u cd-rom-u, a sada nista... ali kad spajam na napajanje, vidi se mala varnica.. povuce struju..
zz
Pioneer DEH-50UB
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Pioneer DEH-50UB
Evo ti servisna knjižica sa shemom:
http://elektrotanya.com/pioneer_deh-50u ... nload.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://elektrotanya.com/pioneer_deh-50u ... nload.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Pioneer DEH-50UB
To sto ti malo zaiskri to ti je zbog konda izmedju + i -. Pored tog tda7386 mora biti jedan cip slican njemu. Taj cip je stabilizator napona. Vidi mu oznaku, nadji mu datasheet te provjeri da li na izlazu dobiva potrebne napone. Ako ne dobija lako moguce da ti je taj cip krepo. Takodjer moguce je da si neki vod rasturio dok si skidao tda a moguce je da imas negdje hladan lem kod tog tda cipa. Razloga moze biti milijun....