može li optekoplerov element služiti kao prekidač.. tipa da dovedem na njega mali napon od 1-1,5v a na drugi kraj da prolazi napon od 220v tj. da taj napon on prekida kada se prekine i napon od 1-1,5v?????
CNY21 ili nekakav slični..
opto kopler
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: opto kopler
Optokopler nije ništa drugo nego spoj u kojem se u jednom kućištu nalazi dioda i tranzistor koji okida kada dioda zasvjetli.
Ako možeš "otvoriti" s tim naponom na LED-ici, onda pogledaj u datasheet optokoplera može li prekidati taj napon i struju koju ti trošilo vuče, mada bi ja to radio preko releja...
Ako možeš "otvoriti" s tim naponom na LED-ici, onda pogledaj u datasheet optokoplera može li prekidati taj napon i struju koju ti trošilo vuče, mada bi ja to radio preko releja...
Ne vjeruj u čuda - računaj na njih!
a dali bi mogao nekakvi shemu nabacit.. pošto ja imam taj impulsni napon od tih 1-1,5 v.. a to sam relej nebi pokrenilo...
Shemu ti je dao pedja089 u tvojoj prethodnoj temi.
Pozdrav
Pozdrav
[Luke:] I can’t believe it. [Yoda:] That is why you fail.
- informaticar
- Odlično uznapredovao
Impulsni napon od 1,5V ne bi pokrenuo relej ali bi pokrenuo tranzistor koji bi pokrenuo relej ne može biti jednostavnije...
http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... 02SE1.html" onclick="window.open(this.href);return false;
... "opto" koji "prekida 220V!
... "opto" koji "prekida 220V!