Prijatelj mi kaze da pitam na forumu jel radio tko nesto slicno?
Uglavnom, ima on daljinski za rolete ali ga mrzi drzanje tipke dok se dizu i spustaju
Koliko sam ga ja skuzio trebalo bi mu neki programirani timer/sat sa izlazom za 2 releja (dizanje/spustanje).
Rekoh mu iskoristi sat/budilicu ali tu je u pitanju aktiviranje samo jednog releja i ne može se odrediti koliko sekundi je aktivan nego samo u koje vrijeme....
edit: Shema je vrlo jednostavna, mogla bi biti potpuno ista ko za onu moju vrcaljku,
ali program za mikrokontroler je ono što je bitno.
Dizanje/spuštanje roleta u određeno vrijeme
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: Dizanje/spuštanje roleta u određeno vrijeme
Mislim da ti je bolje umjesto tajmera postaviti jedan mikro prekidac koji ce sastaviti kada se roletne dignu. Tako neces morati svaku roletnu ustimavati i mijenjati kod!
upotrebi modul za automatsko spuštanje i dizanje prozora na vozilu ....
Pozdrav
Mislim da če se problem riješiti samo sa upravljačkom elektronikom koja radi na principu inpulsa na ulazu npr.start.( impuls tipkalo). Tek tada možemo govoriti o nekom timeru. Kako nisi napisao koji motor koristiš pretpostavljam da je motor cijevni a on u sebi ima krajnje pozicije koje moraju biti namještene da nebi došlo do prebacivanje plašta preko osovine. Na tržištu ima dosta upravljačkih jedinica ja konkretno radim sa Somfy i BFT automatikom. Kada staviš takvu upravljačku jedinicu onda možeš staviti i timer sve prije toga mislim da je prekomplicirano. Ako ti mogu kako pomoći javi se
Mislim da če se problem riješiti samo sa upravljačkom elektronikom koja radi na principu inpulsa na ulazu npr.start.( impuls tipkalo). Tek tada možemo govoriti o nekom timeru. Kako nisi napisao koji motor koristiš pretpostavljam da je motor cijevni a on u sebi ima krajnje pozicije koje moraju biti namještene da nebi došlo do prebacivanje plašta preko osovine. Na tržištu ima dosta upravljačkih jedinica ja konkretno radim sa Somfy i BFT automatikom. Kada staviš takvu upravljačku jedinicu onda možeš staviti i timer sve prije toga mislim da je prekomplicirano. Ako ti mogu kako pomoći javi se
- Feko
- Stariji član
Ma to me pitao prijatelj/poznanik koji je u Zagrebu a ja u slavoniji 220km od njega
Niti sam vidio šta je u pitanju niti mi je on točno rekao. Uglavnom koliko sam skužio, u stanu na prozorima su ugrađene rolete na daljinsko upravljanje koje imaju svoju elektroniku, no njega mrzi držanje tipke na daljinskom pa bi on da se ujutro podignu, a navečer spuste automatski. Sve između može sam upravljati sa daljinskim upravljačem kojeg ima. Pretpostavljam da ima i tipke za dizanje/spuštanje negdje u zidu (blizu prozora) na koje bi on paralelno nakačio izvode releja tog tajmera kojeg spominjem Vjerojatno držanje tipke duže ne igra ulogu jer postojeća elektronika ima ugrađene granične senzore, mikroprekidače...
Niti sam vidio šta je u pitanju niti mi je on točno rekao. Uglavnom koliko sam skužio, u stanu na prozorima su ugrađene rolete na daljinsko upravljanje koje imaju svoju elektroniku, no njega mrzi držanje tipke na daljinskom pa bi on da se ujutro podignu, a navečer spuste automatski. Sve između može sam upravljati sa daljinskim upravljačem kojeg ima. Pretpostavljam da ima i tipke za dizanje/spuštanje negdje u zidu (blizu prozora) na koje bi on paralelno nakačio izvode releja tog tajmera kojeg spominjem Vjerojatno držanje tipke duže ne igra ulogu jer postojeća elektronika ima ugrađene granične senzore, mikroprekidače...
[Luke:] I can’t believe it. [Yoda:] That is why you fail.
Ako mora držati tipku za dizanje spuštanje onda neče moći na timer odnosno hoće ali ako su rolete na pola onda če vrijeme aktivacije motora biti duže od puta same rolete što bi u konačnici moglo prestavljati problem.