Situacija je sledeca: imam 16 prekidaca, a zelim to sve spojiti na 4 ulazna pina uC-a.Nisam ih do sada koristio, skoro sam se poceo ganjati sa ovim, pa ne znam koji mi tacno model treba (oznaka modela, proizvodjac,...).
Kako u Circuit Wizard-u okrenuti izlaznu plocicu kao u ogledalo da se gleda...valjda me razumete o cemu se radi?
Ili ako ne neko da mi preokrene semu drugim programom jer mi je hitno potrebna
Jel ima li neko drugo resenje osim 3 diode na red da dobijem pad napona oko 1,5V pri promenljivoj struju manjoj od 1mA Idealna bi bila zenerica od 1,5V ali koliko sam ja upucen toga nema...
Evo sema, u prevodu primitivni cutoff za bateriju. Kad ima napajanja (Vcc sa stabilizatora) puni se i baterija(Nije prikazano) uglavnom u slucaju nestanka Vcc sa glavnog izvora ovo kolo uskace u igru i treba da drzi uredjaj ukljucen sve dok napon na vcc ne padne ispod 2V. U principu sema radi, i vrlo brzo se iskljucuje.
Sa potrosacem 10K za oko 100uS, a sa 1K oko 10uS... Tako da sigurno nece biti nekih prelaznih napona od kojih ce procesor podivljati kada se prazni baterija. Sve sam prevrnuo na netu i nista korisno nisam nasao, ovo je jedino sto sam uspeo smisliti sa delovima nabavljivim kod nas...
U principu samo mi se ne svidjaju 3 diode na red, zbog relativno velike temperaturne zavisnosti...
Ima tih kola, to nije problem. Samo problem je nabavka, a ovoga ce trebati dosta...
Maxim ima bas tacno ono sto mi treba, ali problem je sto kod njih mozes uzeti samo na 2,5K komada, pa navise. A ako kontaktiramo nekog zastupnika cena je bar 3 puta veca... Tako da nemam bas puno izbora...
ovako imam pitanjce jedno.. za pojacalo mi treba min +- 15 V napajanje a ja imam trafo sa 12 V sekundarom.. u suštini mi treba sklop koji ce duplicirati napon pa onda sa dva kondenzatora ostvarim uzemljenje.. trazio sam te sklopove po netu i ucio u skoli ( diodni multiplikator) ali to je valjda sve preslabo jer meni treba snage oko 200 W. Hvala unaprijed