Poz!!!
Treba mi sto manja sema audio filtera,treba mi za mp3,razlog je to sto kad smanjim glasnocu na 0 cujem neko sustanje i smetnje i kad pojacam cuje se opet do neke granice kad zvuk prekrije taj sum...
Treba mi neka jednostavna a efikasna sema... Hvala unaprijed
Audio filter..
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: Audio filter..
Pozdrav
nisi jedini kao što vidim na ovom forumu koji nešto traži ali bez nekih konkretnjih podataka sa strane onog koji traži nemože se ništa efikasno napraviti. Zavisi kakve smetnje ili neželjeni signali ti se pojavljaju.Uzrok može biti eksterni,interni u samom uredjaju sa kojim slušaš ili čak kombinacija jednih i drugih.Tvoj primjer nije tako jednostavan po principu evo ti shema i problem rješen. Sve što radi na struju proizvodi manje ili više smetnji koje treba smanjiti,blokirati odnosno poništiti.
Smetnja-e koju-e primećuješ dali je modulisan signal(radio,TV,amaterska radio stanica,CB),brujanje(loše filtrirano napajanje),pištanje(mikrofonija),pucketanje(loši kontakti na konektorima),zujanje(aparati za varenje,aparati sa motorom/rotorom na četkice,neonska rasvjeta)...
Preko kakvog uredjaja slušaš muziku ili sklop više aparata,PC ?
nisi jedini kao što vidim na ovom forumu koji nešto traži ali bez nekih konkretnjih podataka sa strane onog koji traži nemože se ništa efikasno napraviti. Zavisi kakve smetnje ili neželjeni signali ti se pojavljaju.Uzrok može biti eksterni,interni u samom uredjaju sa kojim slušaš ili čak kombinacija jednih i drugih.Tvoj primjer nije tako jednostavan po principu evo ti shema i problem rješen. Sve što radi na struju proizvodi manje ili više smetnji koje treba smanjiti,blokirati odnosno poništiti.
Smetnja-e koju-e primećuješ dali je modulisan signal(radio,TV,amaterska radio stanica,CB),brujanje(loše filtrirano napajanje),pištanje(mikrofonija),pucketanje(loši kontakti na konektorima),zujanje(aparati za varenje,aparati sa motorom/rotorom na četkice,neonska rasvjeta)...
Preko kakvog uredjaja slušaš muziku ili sklop više aparata,PC ?
Šum koji prati reprodukciju iz mp3. plejera potiče iz DAC sklopova i gotovo ga je nemoguče isfiltrirati na zadovoljavajući način!
Kako se šum sastoji od više komponenata, obično se koriste parametarski ekvilajzeri, a to definitivno nisu ni jednostavni, ni "sitni" uređaji... Drugim riječima, jednostavnije i jeftinije je kupiti kvalitetniji mp3.
Kako se šum sastoji od više komponenata, obično se koriste parametarski ekvilajzeri, a to definitivno nisu ni jednostavni, ni "sitni" uređaji... Drugim riječima, jednostavnije i jeftinije je kupiti kvalitetniji mp3.
Skontao sam kad se upali svijetlo na mp3 onda se promjeni zvuk suma nije to sum onaj nego je pistanje mislim da nije do neke komponente u njemu da nije mozda antena fm prijemnika,ili je slabo izolovano, jel pomaze da otvorim mp3 i odmaknem display i upalim da mozda nije do njega.pozz
Onda predpostavljam da ti je osvetljenje sa malom neonskom lampicom -CCFL koja se napaja obično preko malog VN trafoa koji radi na visokim frekvencijama. U primarnom djelu ima integralno kolo i/ili tarnzistore koji stvaraju impulze za rad trafoa. Može biti da ti ovi impulzi stvaraju smetnje,možda došlo do promjene frekvencije ili ti negdje probija. Kod pojave smetnji ima veliko ulogu i masa ako je negdje hladan spoj.
Napiši koja je marka i model ovog Mp3,možda se dobije koji podatak ili shema preko googla.
Napiši koja je marka i model ovog Mp3,možda se dobije koji podatak ili shema preko googla.
Ako ti je taj šum ili pištanje stalno prisutno a mjenja se recimo ton nakon palenja osvetljenja (veća potrošnja) onda može biti uzrok u sklopu napajanja. Obično je to prekidački izvor napajanja SMPS koji isto radi sa frekvencijom od 20kHz do 50kHz neki i 1MHz. Zbog velikih radnih frekvencija često se smanji kapacitet elektrolita u sekundarnom djelu ili potpuno otkažu zbog zagrijavanja jer se oni osuše. Stabilnost napona tako zavisi i od ovih elektrolita ako dolazi do promjena ili pada napona....recimo da nemaš više stabilnih 5V nego ti je 4,8V i kad se pali osvetljenje ti još malo padne.Dobro bi bilo provjeriti napone napajanja što bi mogao biti jedan od razloga pojave smetnji.
mp3 izgleda ovako
http://www.oursbiz.com/Products/b/84/US ... 456464.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Samo sto je kod mene proizvodac ULTRA-MEDIA
mp3 radi na AAA baterije od 1.5V a neki dan sam kupio punjive baterije Ni-MH kod njih ne napon 1,2 pa da tu nije caka..
http://www.oursbiz.com/Products/b/84/US ... 456464.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Samo sto je kod mene proizvodac ULTRA-MEDIA
mp3 radi na AAA baterije od 1.5V a neki dan sam kupio punjive baterije Ni-MH kod njih ne napon 1,2 pa da tu nije caka..
Moćno!Aldo wrote:mp3 izgleda ovako ...
... i ti bi za taj drek radio filter??? Nemoj zajebavati!
dara pocinjem sumljati na software da ima feli probacu reinstalirati softwer...