Izrada PCB
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
- Feko
- Stariji član
Re: Izrada PCB
Ja radim 5:2:1 i to mjerim sa cepom od kiseline. Jos da napomenem da si pripremim u mjerici vrucu vodu iz bojlera i stavim je 5 cepova, pa kiseline 2 cepa i 1 cep hidrogena. Nisam mjerio temperaturu tekucine za nagrizanje ali super odradi posao i ne moram grijati posudu.
Radim sa prijenosom tonera i jos samo da napomenem (sto sam nedavno skuzio) bitno je biti brz nakon smirglanja plocice. Vjerojatno bakar ne stigne nimalo oksidirati i tonera ne mogu skinuti noktima koliko se dobro zalijepi. Osmirglam sa onom vunicom za poliranje, samo puhnem kompresorom po plocici i odmah isprintani papir i u laminator. Nista ne perem acetonom i sl.... nema greske ni pod mikroskopom. Kazem noktima ga ne mogu skinuti
Radim sa prijenosom tonera i jos samo da napomenem (sto sam nedavno skuzio) bitno je biti brz nakon smirglanja plocice. Vjerojatno bakar ne stigne nimalo oksidirati i tonera ne mogu skinuti noktima koliko se dobro zalijepi. Osmirglam sa onom vunicom za poliranje, samo puhnem kompresorom po plocici i odmah isprintani papir i u laminator. Nista ne perem acetonom i sl.... nema greske ni pod mikroskopom. Kazem noktima ga ne mogu skinuti
Re: Izrada PCB
Ja sam radio onako od oka 2:1 hidrogen:kiselina, bez vode bez, i crtao sam sa nekim markerom koji sam prvi našao, malo poslje toga zapekao pločicu par minuta na 200-tinjak stupnjeva i sve super bilo bez greške. Nije neka čarolija ali za moje potpuno amaterske shvrhe je dovoljno. Danas baš planiram otić isprintati nešto a termofoliju pa pokušat i sa tim nešto da vidim hoću li uspijeti.
Što reći?