Jednostavni prijemnik avio komunikacija

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
dsl94

Jednostavni prijemnik avio komunikacija

Post by dsl94 »

Treba ,i sema i objasnjenje za gradnju najjednostavnijeg prijemnika komunikacije kontrole leta opseg frekvencije je 118.00 136.00
niho
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Re: Jednostavni prijemnik avio komunikacija POMOC

Post by niho »

Avio komunikacija radi sa amplitudno modulisanim signalom, tako da je to krajnje jednostavno uraditi za prijem, uradi prijemnik za ovo područje i to je to. Shame ima na google koliko volis. Evo jedne od shema i uputstava
dsl94

Post by dsl94 »

Hvala za ovo, pokusacu nesto da odradim mada sam ja pocetnik u elektronici, znas li mozda koliko daleko od predajnika mogu da budem da bih slusao?
niho
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Post by niho »

Ne znam sta ce ti to ali ovdje se radi o sirenju ultrakratkih talasa /valova. Procitaj malo o tome, u principu prostiru se pravolinijski sto znaci priblizno "sto vidis to i cujes" i malo vise.
dsl94

Re: Jednostavni prijemnik avio komunikacija

Post by dsl94 »

Pitao sam te to jer ako bi me ovde u Beogradu uhvatili blizu aerodroma sa tim, prosao bih sa ogromnom kaznom u najboljem slucaju, ovde ne daju ni avion da se slika :ohno:
alexa_pg
Pravo sam se raspisao :)
Pravo sam se raspisao :)

Re: Jednostavni prijemnik avio komunikacija

Post by alexa_pg »

Najstrozije je zabranjeno da emitujes na tim frekvencijama a da slusas niko ti ne brani. Ne znam samo sta ima da cujes. Komunikacija je na engleskom... mozes da poletis/sletis... vrijeme je... brzina vjetra je... vidljivost...
Alexa
Post Reply