Upravljanje radom akumulatora

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
cvbnm

Upravljanje radom akumulatora

Post by cvbnm »

Pozdrav svima.Trebao bih pouzdanu shemu upravljanja radom akumulatora tj.dok prvi radi drugi (i ostali) se pune.Kada se prvi isprazni do podesenog napona ukljucuje se drugi a prvi prebacuje na punjenje.Kada se i drugi isprazni do podesenog napona ukjucuje se treci a drugi spaja na punjenje.Kada se i treci isprazni do podesenog napona ukljucuje se prvi a treci spaja na punjenje.I tako u krug.
Hvala.
Svaka ideja je dobrodosla a moze i varijanta sa dva akumulatora (jedan se prazni a drugi puni a kad se prvi isprazni zamjene uloge)
buco-1
Napredujem
Napredujem

Re: Upravljanje radom akumulatora

Post by buco-1 »

Mislim da ti je tu dovoljno upotrijebiti komparatore ( može i op. pojačalo u sklopu komparatora) i releje.
Today's scientists have substituted mathematics for experiments, and they wander off through equation after equation, and eventually build a structure which has no relation to reality.
- Nikola Tesla
cvbnm

Post by cvbnm »

Upotrebom samo navedenog javlja se istitravanje releja sto nije pozeljno.Inace vidio sam shemu gotovu-mislim da cak i na ovom forumu-ali ne mogu se sjetiti gdje
WhiteHead
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Post by WhiteHead »

Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
cvbnm

Post by cvbnm »

Hvala.Ona sa pic-om ce uz doradu posluziti.Ako netko ima ili je naisao na shemu koju sam vidio(sait je domaci) neka se javi.Mislim da je u pitanju bila neka automatika za solarne panele gdje je jedan (ili vise) aku. na opterecenju a drugi se pune-zbog konstantnog izvora struje.
Post Reply