digitalni okvir (potrebna pomoc)

Rasprava o AVR mikrokontrolerima, AVR projekti i drugo vezano za AVR...

Moderators: pedja089, stojke369, trax, InTheStillOfTheNight

Post Reply
Suiauthon

digitalni okvir (potrebna pomoc)

Post by Suiauthon »

lijepi pozdrav svima :)

pokusavam si napraviti digitalni okvir, koji bi sadrzaval jedan 8.9" LCD display na kojem bi se prikazival kratki video..cca 5s. znaci trebal bi imati nekakvu memoriju na kojoj bi se nalazil taj video..i procesor, neki vga controler ili kaj vec..koji bi konstantno vrtel taj video na LCD display-u. kao..beskonačna petlja. video bi bil bez zvuka. znaci samo prijenos videa na lcd display. e sad...kak ja malo znam o controlerima i tome kaj bi meni trebalo, molil bi za pomoc, ak moze, da mi velite, što točno bi ja trebal, tj zanimam me kakav bi mi to sklop trebal da mi dekodira taj video i šalje na display. Hvala na pomoci :)

evo i slike, kak bi taj okvir trebal izgledati
http://slike.hr/slike/untitled_dc1b0.jpg.html" onclick="window.open(this.href);return false;
InTheStillOfTheNight
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Re: digitalni okvir (potrebna pomoc)

Post by InTheStillOfTheNight »

ti bi trebao jedan običan PC i monitor...

Nije to sad baš da memoriju zakvačiš na procesor i špagom povežeš neki VGA kontroler sa LCD-om. Ono što bi ti trebal je sigurno jedno 5 godina akrivnog bavljenja mikrokontrolerima... :azdaja:
InTheStillOfTheNight
buco-1
Napredujem
Napredujem

Re: digitalni okvir (potrebna pomoc)

Post by buco-1 »

InTheStillOfTheNight wrote:Ono što bi ti trebal je sigurno jedno 5 godina akrivnog bavljenja mikrokontrolerima...
:)

Mogao bi mu pomoći i koji od novijih mobitela. Imaju sve što treba, snimanje, reprodukciju, postavljanje maske tj. zamišljene grafike okvira itd...

Ako je u pitanje dizajn specijalnog uređaja vga kontroler netreba. Ionako LCD matrica treba (u većini) 16 bitnu bitmasku formata 5,6,5 što pojednostavljeje izradu HW-a uređaja i brzinu upisa u ram LCD-a.
Naravno to traži poznavanje procesa stvaranja slike u računalu, kako to računalo vidi, pisanje drivera kao i izradu potrebnih algoritama za upravljanje čitavim procesom. Od iščitavanja iz neke memorije do upisa u ram LCD-a ili njenu prethodnu obradu u ramu mirkoračunala itd... tako da gornja tvrdnja vezana na iskustvo apsolutno stoji. :wink:
Today's scientists have substituted mathematics for experiments, and they wander off through equation after equation, and eventually build a structure which has no relation to reality.
- Nikola Tesla
Post Reply