Kineske prodavnice u Sarajevu - elektronika
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
-
- Pocetnik na forumu
Kineske prodavnice u Sarajevu - elektronika
Pozdrav raja,
Zanima me dali je neko njuskao tamo po Rajlovcu (Sarajevo) u onim redovima kineskih prodavnica dali ima kakve jeftine opreme i alata za elektroniku, tipa lab ispravljaci, duvaljke, lemilice, kineske OBD dijagnostike i slicno.... Znam da nije kvalitet ali bi mi trebalo nesto od te jeftine opreme. Recimo one lampe sa socivom i tako te stvari koje i ne moraju biti nuzno ekstra kvalitete... Da ne klapam bezveze u Sarajevo ako nema.
Znam da toga iam brdo na Arizoni (Koridoru) ali mi je to bas previse daleko kalpiti tamo....
Reko znate li dali ovi kinezi u Rjalovcu prodaju tako nesto ili su iskljucivo na tekstili i slicnim glupostima?
Thnx!!!!
Zanima me dali je neko njuskao tamo po Rajlovcu (Sarajevo) u onim redovima kineskih prodavnica dali ima kakve jeftine opreme i alata za elektroniku, tipa lab ispravljaci, duvaljke, lemilice, kineske OBD dijagnostike i slicno.... Znam da nije kvalitet ali bi mi trebalo nesto od te jeftine opreme. Recimo one lampe sa socivom i tako te stvari koje i ne moraju biti nuzno ekstra kvalitete... Da ne klapam bezveze u Sarajevo ako nema.
Znam da toga iam brdo na Arizoni (Koridoru) ali mi je to bas previse daleko kalpiti tamo....
Reko znate li dali ovi kinezi u Rjalovcu prodaju tako nesto ili su iskljucivo na tekstili i slicnim glupostima?
Thnx!!!!
Re: Kineske prodavnice u Sarajevu - elektronika
Ma i na "Arizoni" ima samo jedna takva prodavnica i ne drzi je Kinez nego naš tip
Prodavnica je tako mala da sam nekoliko puta prosao pored nje a da nisam vidio da prodaje opremu za elektroniku. Kad sam mislio odustati uđem da kupi štap za pecanje i slične gluposti kad tamo duvaljka, lupa i slične gluposti koliko voliš naravno uz ribarsku opremu.
Prodavnica je tako mala da sam nekoliko puta prosao pored nje a da nisam vidio da prodaje opremu za elektroniku. Kad sam mislio odustati uđem da kupi štap za pecanje i slične gluposti kad tamo duvaljka, lupa i slične gluposti koliko voliš naravno uz ribarsku opremu.
-
- Pocetnik na forumu
Ma cuo sam za tu prodavnicu, kazu da ima kojekakvih tih stvari. Meni bi recimo trebala ona lampa sa socivom i eventualno lab ispravljac (koji bi vjerovatno prepakovao) Bitno je samo da imam kutiju i trafo...
"Normalan" ispravljac nemozes naci ispod 200KM a da iole valja, a i lampa se po Sarajevu krece oko 100KM. Cuo sam da je tamo oko 45KM? Ispravljaci ne znam koliko su al sam cuo da ih ima....
"Normalan" ispravljac nemozes naci ispod 200KM a da iole valja, a i lampa se po Sarajevu krece oko 100KM. Cuo sam da je tamo oko 45KM? Ispravljaci ne znam koliko su al sam cuo da ih ima....
Niho, jel' to ona ista gdje je i Feko kupio duvaljku ?
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
- Feko
- Stariji član
...vjerojatno je to ta ista, mislim da sam vidio i pribor za pecanje
Ok, onda imamo "nacrtano" gdje se nalazi..
Ima tih lampi i na PIK-u za 35KM, kao i duvaljki itd. A u Peny-u( Sarajevo) ima lemila s analognom regulacijom ZD99 za 19KM ako nekome treba.
http://www.pik.ba/artikal/1220952/povec ... m-neonkom/
http://www.pik.ba/artikal/1220952/povec ... m-neonkom/
-
- Pocetnik na forumu
Vidio sam mada bi meni trebala ona verzija sto se pricvrsti za stol, a ne ova portabilna....
Ja uzeo ovu u OBI-ju ~ 100KM
http://www.nubar-franela.hr/images/cms/KAT_1_v_166.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Ista kao sa slike.. evo cca po godine super je...
http://www.nubar-franela.hr/images/cms/KAT_1_v_166.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Ista kao sa slike.. evo cca po godine super je...
Uh tek sam sad vidio pricu, sorry. Da to je vjerovatno ista ta prodavnica. Gordakova analogna puhaljka (bolje reci lemna stanica jer ima i standardno lemilo) košta 100 KM a lupa sa osvjetljenjem je 18KM. Uz puhaljku sam dobio i rezervnu ručku za lemilicu te odmah kupio i par rezervnih vrhova. A da ne govorim za dvije mašinice, jedan fiber štap, meredov....
-
- Pocetnik na forumu
Cuj to, Lupa 18km??? Nemoj mi reci jos da je ova kao sa slike u OBI-ju?
Stvarno bi se onda isplatilo otici na Koridor, mada se sad nema bas para... a ne isplati se klapit gore pa uzeti samo 1-2 stvari....... Morat cu cim prije sabrati sta para i zapucati gore....
Stvarno bi se onda isplatilo otici na Koridor, mada se sad nema bas para... a ne isplati se klapit gore pa uzeti samo 1-2 stvari....... Morat cu cim prije sabrati sta para i zapucati gore....
- Feko
- Stariji član
Nije ista. Plastično je (kučište lupe) i malo je manja ruka. Sama lupa i svjetlo je vjerojatno istoServiser22 wrote:Cuj to, Lupa 18km??? Nemoj mi reci jos da je ova kao sa slike u OBI-ju? ...
Ja sam zadovoljan
p.s. ima negdje na forumu slika što sam postavio, potraži malo...
Čovjeka buni zato što si napisao da si svoju lupu platio 45 KM ili 23 eura, a ovo od 18 KM je više nego upola cijene.
- Feko
- Stariji član
sad sam i ja zbunjen
@niho, de nabaci sliku te lupe za 18KM
@niho, de nabaci sliku te lupe za 18KM
Ova je sa LED icama, Gordakova kao se moze vidjeti na slici . Meni odgovara pravo, ima lupu precnika 10 cm i na njoj ono ispupcenje (kao jos jedna lupa) od 2 cm. Zadovoljan sam.
Ma dobra je i ta, ali ipak kod @Feke je više profi i nije ni čudo što više košta
Normalno, zato kazem da mi je sasvim dobra za moje potrebe. Izbjegavam SMD sicu jer su mi i 2n3055 sitni
-
- Pocetnik na forumu
Evo da se javim , isao sam kod Kineza u Sarajevo (Rajlovac)da vidim ima li sta. Nema !!!
Ima bruka nakog tekstila i slicnih gluposti, ali od tehnicke robe skoro nista. Na kraju i ne znaju stali ja to trazim....
Usput, zakacio sam autom dole veznim limom od nakav trotoar, posto su bankinu opicili skoro po metra....
Aj jedna anegdota, ako nista:
Ulazim ja u jednu prodavnicu, kad dvoje kineza cuce tamo negdje u dubini kadra i vire iza coska, a vamo lokalni gazde razgovaraju sa mnom, a vamo na racunaru koji sluzi za kasu (cini mi se da je 486-tica ) sa nekim praistoriskim CRT monitorom (ima jedno 12") koji nikad nisam u zivotu vidio, stoji slika na desku nakog kineskog cara rezolucije jedno 100x100 piksela.
Ima bruka nakog tekstila i slicnih gluposti, ali od tehnicke robe skoro nista. Na kraju i ne znaju stali ja to trazim....
Usput, zakacio sam autom dole veznim limom od nakav trotoar, posto su bankinu opicili skoro po metra....
Aj jedna anegdota, ako nista:
Ulazim ja u jednu prodavnicu, kad dvoje kineza cuce tamo negdje u dubini kadra i vire iza coska, a vamo lokalni gazde razgovaraju sa mnom, a vamo na racunaru koji sluzi za kasu (cini mi se da je 486-tica ) sa nekim praistoriskim CRT monitorom (ima jedno 12") koji nikad nisam u zivotu vidio, stoji slika na desku nakog kineskog cara rezolucije jedno 100x100 piksela.
Heh kad smo kod anegdota mada je mozda oftopic-nema veze neka moderator makne ako joj nije ovdje mjesto.
Ovdje kod nas ih ima jako puno i isto tako uglavnom se radi o tekstilu. E sad jedan od tih gazda dovozi kod automehanicara pokvareni AUDI. Automehanicar, poprilican šeret, reče: dijagnosticirao sam kvar i trebace mi 5-6 dana da nabavim originalne dijelove. Na to ce gazda kinez: joj treba mi auto kako cu raditi, moze li to sta brze, a mehanicar ce: moze odmah ako hoces imam potrebne dijelove ali nisu original nego kineski. Na to ce kinez: ne kineski, ne kineski pravi 6 dana.
Ovdje kod nas ih ima jako puno i isto tako uglavnom se radi o tekstilu. E sad jedan od tih gazda dovozi kod automehanicara pokvareni AUDI. Automehanicar, poprilican šeret, reče: dijagnosticirao sam kvar i trebace mi 5-6 dana da nabavim originalne dijelove. Na to ce gazda kinez: joj treba mi auto kako cu raditi, moze li to sta brze, a mehanicar ce: moze odmah ako hoces imam potrebne dijelove ali nisu original nego kineski. Na to ce kinez: ne kineski, ne kineski pravi 6 dana.