Skype + GSM gateway
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Skype + GSM gateway
Evo jos jedne kreacije:
http://www.elektronika.ba/796/skype-gsm-interface-v1/" onclick="window.open(this.href);return false;
Vise je softverska nego hardverska...
http://www.elektronika.ba/796/skype-gsm-interface-v1/" onclick="window.open(this.href);return false;
Vise je softverska nego hardverska...
Re: Skype + GSM gateway
ma bravo...ti trax si inspiracija za ucenje...da je vise takvih gdje bi nam kraj bio!
Sve pohvale
Bravo Traxonjo Evo zasluzio si da te ostavimo da budes jos malo admin sajta
Sve pohvale za projekat, vrlo korisno za nas koji puno putujemo van zemlje. Puno uspheha u daljnjim projektima.
Hvala
Pogotovo stojketu
Pogotovo stojketu
Pozdrav Trax,
eto pokusavam pokrenuti aplikaciju s KG800 mobilnim ali nece mi inicijalizirati GSM, dok u hyperterminalu radi OK. I skype prode inicijalizaciju. Koliko sam vidio da treba raditi s skoro svakim GSM telefonom koji ima modem. Ukoliko treba nesto mijenjati u source codu zamoljavam te, ako je moguce da mi posaljes isti na mail (mancic12@gmail.com). u pocetku sam koristio GPRS modem i aplikacija je radila OK, ali sam ostao u meduvremenu bez modema pa pokusavam pokrenuti preko GSM-a. Za 10-ak dana putujem u Indoneziju pa bih trebao osposobiti SkypeDivert.
Unaprijed zahvaljujem.
Pkousao sam na PM ali nesto nece!
Pozdrav Mario.
eto pokusavam pokrenuti aplikaciju s KG800 mobilnim ali nece mi inicijalizirati GSM, dok u hyperterminalu radi OK. I skype prode inicijalizaciju. Koliko sam vidio da treba raditi s skoro svakim GSM telefonom koji ima modem. Ukoliko treba nesto mijenjati u source codu zamoljavam te, ako je moguce da mi posaljes isti na mail (mancic12@gmail.com). u pocetku sam koristio GPRS modem i aplikacija je radila OK, ali sam ostao u meduvremenu bez modema pa pokusavam pokrenuti preko GSM-a. Za 10-ak dana putujem u Indoneziju pa bih trebao osposobiti SkypeDivert.
Unaprijed zahvaljujem.
Pkousao sam na PM ali nesto nece!
Pozdrav Mario.
U izvornom kodu programa ima par AT komandi koje su specificne samo za onaj GPRS modem, zato ne radi sa obicnim GSM telefonom. Treba te AT komande izbaciti iz koda i rekompajlirati. Saljem ti source-code na e-mail, pa ako imas instaliran Delphi 7 mozes to odraditi sam. Ja sam formatirao PC pa ga jos nisam instalirao...
Možemo i mi drugi dobiti source code ili postoji verzija koja radi sa običnim gsm telefonima?
Eto samo da kazem da sam prepravkom sourca odradio divert s GSM Sony ericsson k770, ali samo za pozive. Kod ovog uredjaja je problem sto ne podrzava tekst format SMS-a. LG kg800 podrzava i tekst mod SMS-a ali svoj nisam mogao nikako nagovoriti da odradi (vjerovatno bug u firmweru telefona) i ovaj telefon se oglusivao na ATH komandu tj. nije prekidao vezu. Testirao sam i staru Motorolu V3 koja je isto super radila samo dial (naravno ni ona nema tekst mod SMS). SE k770 je bio izabran zbog punjenja baterije dok je spojen na usb. Nakon povratka s puta nisam se vise igrao s ovim da probam osposobiti i dial i SMS. Trebao bi flashnuti LG-a ili probati s drugim telefonom koji ima podrsku za tekst mod SMS-a.
Jako korisna stvarčica. Dali se još netko bavi time?
Sve pohvale za projekat. Cim sam ga vidio odma sam narucio modem, prije skoro dvije godine.
Tada sam bio na win XP i radilo je super. Sada sam na win 7 i trebao bi mi ovaj sistem.
Problem je u drajverima za win 7, da li neko ima drajver koji radi za isti ovakav modem ( win 7 x64 ).
Hvala i veliki pozdrav...
Tada sam bio na win XP i radilo je super. Sada sam na win 7 i trebao bi mi ovaj sistem.
Problem je u drajverima za win 7, da li neko ima drajver koji radi za isti ovakav modem ( win 7 x64 ).
Hvala i veliki pozdrav...
Driver za modem mozes skinuti sa Prolific stranice (googlaj). Unutra je PL2303 chip ako se ne varam, pa ti treba driver za njega...
Da, da... hvala i pozdrav!
Koji program? Iznenađujuće, Trax možete li mi molim vas preporučiti teške uvjete otključati GPS / GPRS modem koji se može nositi s puno poziva u isto vrijeme.
Zdravo,
Vise poziva istrovremeno treba implementirati i u softveru - a to trenutno nije podrzano niti ce biti.
Pozdrav!
Vise poziva istrovremeno treba implementirati i u softveru - a to trenutno nije podrzano niti ce biti.
Pozdrav!
ok, molim vas da mi preporučiti visokih performansi otključavanje GSM / GPRS modem i može li molimo pošaljite email me izvorni kod skype GSM Gateway. Moj ID je cector@gmail.com.
Hvala vam na suradnji ........
Hvala vam na suradnji ........
U cemu si je pravio?
Mogao si samo doraditi moju tako da bi bila "zavrsena" kad odradis izmjene koje zelis
Mogao si samo doraditi moju tako da bi bila "zavrsena" kad odradis izmjene koje zelis