TV PREDAJNIK

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
Drax

TV PREDAJNIK

Post by Drax »

Pozdrav svima.Imam pitanje u vezi Tv predajnika od Ramsey Electronics sa datog sajta

Code: Select all

http://www.tech-systems-labs.com/pdf-files/TVTransmit.pdf
Najveci problem mi je podesiv kalem koji treba da bude od 0,16-0,25mh.Dali je nekom proradio ovaj predajnik i voleo bih ako je nekom proradio da mi detaljnije objasni,kako radi i konacno da vidim,gde je problem kod mog pravljenog predajnika.Sve sto sam uspeo sa njim da pstignem su smetnje i iskrivljenu sliku prenosa sa videa.Ajde malo pisite na ovu temu o Video predajnicima!
Kalem je zaista tesko podesiti na zelejenu frekvenciju.
POZZ I UNAPRED HVALA SVAKOME KO BUDE HTEO DA MI POMOGNE U RESAVANJU PROBLEMA.
Shenda

Re: Tv predajnik!Pomoc

Post by Shenda »

Davno sam to radio... tako da se baš svega ni ne sjećam! :roll:

To je igračka! Što stariji i nekvalitetniji TV - to bolja slika! Malo čudno, ali zapravo vrlo logično... :wink:

Ta L4 je 4-5 zavoja CuL 0,8-1mm na tijelu od 6mm promjera sa feritnim "šarafom" u sredini... Ja sam koristio "originalnu" zavojnicu isčupanu iz nekog vidoja... Često se koristila, nema šanse da ju promašiš, zavojnica je motana na nekoj žutoj plastici, dijelom zalivena u plastiku da se zavoji ne miču...

T1 je naveden kao 4,5MHz (američki standard), a tebi treba 5,5MHz, ako hočeš čuti i ton!

Na nekom forumu (nemam pojma koji!), ima i prepravljena šema koja radi bolje i koristi BF199 na izlazu...
Google...
Drax

Re: TV PREDAJNIK

Post by Drax »

Hvala puno na odgovoru,proradilo ja ali samo na starom TV-u na novom nece,ok i to mi znaci ne toliko sto je proradilo vec su mi neke stvari iz elektronike jasnije.Hvala puno na pomoci,jos samo da vidim sta cu za rf trafo i bice ok.Googlao sam prepravljenu semu ali ne nadjoh.Veliki pozdrav.
Post Reply