Corel na CNC
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Corel na CNC
Zanimaju me vasa iskustva s programima za CNC, problem kako da grafiku iz Corela prebacujem u DXF da bi programi (kCam, MACH) mogli da je procitaju. Nasao sam DXFTOOL za Corel da to odradjuje ali je kopija s ogranicenim trajanjem, masina jos nije gotova a za to mi se pare ne daju.
Re: Corel na CNC
Pozdrav!
Jednostavno kad nacrtaš taj tvoj crtež - sliku... u corelu ju pohrani u DXF formatu i to je to... ja sam pokušao nešta nacrtati u corelDRAW12 i tako sam uradio pa mi je sliku pohranilo u .dxf formatu. Zavisi koji corel upotrebljavaš... 12-ka to ima.
Jednostavno kad nacrtaš taj tvoj crtež - sliku... u corelu ju pohrani u DXF formatu i to je to... ja sam pokušao nešta nacrtati u corelDRAW12 i tako sam uradio pa mi je sliku pohranilo u .dxf formatu. Zavisi koji corel upotrebljavaš... 12-ka to ima.
- Attachments
-
- slika u DXF formatu.jpg (2.35 KiB) Viewed 4695 times
I to sam pokusavao ali kCam to ne prepoznaje inace Corel je x5, a pokusavao sam da snimam fajl i u drugim verzijama DXF-a koje daje corel u opcijama ali nista. A s ovim DXFTOOL-om mi prepozna crtez u cKam-u.
Kod mene to radi iz autocd-a , izabereš dxf format nešto sa 12 koliko se sjećam i u kcam ideš na insert file dxf.
Nisam ti s autocad-om bas u naj boljim odnosima
Corel inekako znam pa mi je to lakse.

Probaj sa prebacivanjem u autocad i promjenom formata sa corela.
alpino005 i MHN, vas dvojica Sarajlija ste to mogli rijesiti uz kafu do sada 

Format u koji trebaš prebaciti je AutoCAD R12/LT2 DXF , možeš fajl iz korela otvoriti u autocad-u i samo
save-as u AutoCAD R12/LT2 DXF .Kad otvaraš u kcam ideš na inport file dxf.
save-as u AutoCAD R12/LT2 DXF .Kad otvaraš u kcam ideš na inport file dxf.
Dobro si NIHO
, to cu probati samo da zbavim gdije autocad, imao sam nekih instalacija pa se moram zaroviti da nadjem.