Detoksikacija

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
bob4
Stariji član
Stariji član

Detoksikacija

Post by bob4 »

Imali netko elektroničkog iskustva s ovim uređajima.
google slike: Detox Bath Ion Cleanse

Ovo sam napisao na forum.hr:
Danas su bili u Kutini, i kod mene. Žena i ja invalidski umirovljenici; po analizi smo mrtvi za koji dan...
Mi volimo primiti prezentatore i čuti sve te novosti; neka ljudi zarade tu svoju plaću..
Kad je spomenuo cijenu i prodaju uređaja na par mojih riječi začas su se spakovali i otišli....
Tretman možeš obavit u Selcu, nisam zapamtio ime, po cijeni od 600,00kn.
Na moje riječi da možda to kupim kad dobijem na bingu; odgovor ; "nema tog u prodaji"....
ma pun ih je oglasnik; a ima i ovdje:
http://www.bio-bodycleanser.com/bio601.htm#601" onclick="window.open(this.href);return false;

Ja nisam potpuni pesimista po tim uređajima; jel sam sudjelovao u proizvodnji elektroničkog uređaja za liječenje; koji već 15 godina pomaže ljudima...
Shenda

Re: Detoksikacija

Post by Shenda »

Večina takvih uređaja radi na placebo efektu i, začudo, što su skuplji - bolje rade! :roll: :wink:

Mlječna kiselina koju spominju nije toksin (otrov), već normalan metabolit koji se stvara u mišićima kada rade. Povečana koncentracija izaziva bol, to je fiziološki mehanizam koji organizmu kaže da treba smanjiti mišićnu aktivnost, i ubrzo se dijelom metabolizira u mišićima, a dijelom u jetri gdje ju dopremi krv, time se koncentracija smanji, bol prestaje, te se može nastaviti sa radom...

Ljudski organizam (a zapravo svi živi organizmi), imaju vrlo precizne mehanizme održavanja homeostaze (termin koji označava "unutarnju okolinu"), u vrlo uskim granicama, a životno važni parametri osigurani su sa višestrukim zaštitnim mehanizmima. Večina ih se zasniva na negativnoj povratnoj sprezi. Svima koji žele saznati više preporučam knjigu iz fiziologije - čuveni Guyton i par mjeseci za proučavanje! :lol:
-> http://www.profil.hr/knjiga/medicinska- ... gija/6939/" onclick="window.open(this.href);return false;

Uglavnom, ako ovo uopće radi onda mi liči na prilično primitivnu elektroosmozu preko kože potkoljenica i stopala... :roll:
Feko
Stariji član
Stariji član

Post by Feko »

bob4 wrote:.. po analizi smo mrtvi za koji dan...
Jel imaš kome ostaviti blago na tavanu :roll: :lol:
bob4
Stariji član
Stariji član

Post by bob4 »

Ubuduće; za koji dan to ćemo zvati podrum. Kćer me seli...
Post Reply