Kablovska

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
skalper

Kablovska

Post by skalper »

Ovako, prije nekih 2-3 mjeseca sam kupio digitalni receiver i antenu, motor etc, u nadi da cu moci gledat gomilu ovih fr*e kanala, i uz update kljuceva i pokoji od scramblovanih kanala. I to je sve dobro islo dok gospoda sa Tequila, sky italia, i sl. nisu presla na kriptovanje koje zasad nema sanse otkljucat ovim mojim fta receiverom. Razlog kupovini ovog stroja, je prvenstveno bila skupa cijena uvodjenja 5 metara koaksijalnog kabla kroz kucu ovih samonazvanih kablovskih televizija, koje u biti kradu signal tih nekih televizija i salju narodu za 10km mjesecno. Istina ovo 10 KM mi nije ni danas skupo placat, jer pretplatu za FTV svakako placam, a zna se sta dobijamo zauzvrat. Uglavnom gomilu smeca. Medzutim sta me nerviralo i jos uvijek nervira je spajanje (opet da pomenem 5m coaxijalnog kabla) za 150 km u startu + mjesecna pretplata.
Da bi dolijao tom problemu, i uzeo za dzaba ovaj njihov signal, malo sam njusko, google-o i nasao da je to lako moguce ako se antena, kucna, usmjeri u komsijinu antenu koji vec ima provedenu kablovsku, a iz nekog razloga jos uvijek ima obicnu antenu nakacenu na TV (ujedno sa kablovskom). I istina dobijem snjegom okupani OBN.
Pitanja;
1. kojom 'lopatom' se taj snjeg moze ocistiti.
2. Ima li jos koji nacin, osim usmjeravanja antene u komsijin balkon.

P.S. Izgleda da je ta finta uzela maha i US. pa cisti pred zakonom su ljudi prestali placat pretplate, a ne postoji fizicki dokaza da kradu signal...

Puno pozdrava drustvu sa ovog portala. Iskreno, otkrivajuci vas url je unjelo pravo osvjezenje, obzirom da uglavnom na netu sa ovih nasih prostora se sve svodi na pricu o politici i sl. glupostima...
maher_
Napredujem
Napredujem

Post by maher_ »

pa u biti bi to mogao najbolje izvest da dodjes do koax kabla od kablovske televizije i napravis mali "transformator" kojim ces "kupit" signal sa kabla (hint: kako sam vidio ove nase kablovske koriste veoma lose kablove tj. rasipaju signal na sve strane :))
i onda samo naberes neko pjacalo koje ce ti selektovat i pojacavat signal :)
Post Reply