Koristim picbasic i radim projekt sa pic 16f877 kada sam radio oko programa kompajliram ga i ispiše mi grešku
"Code crosses boundary @ 800h" skužio sam da sam prešo granicu memorije ali zašto proteus tada normalno simulira, a u picbasic tamo dolje gdje inače piše ono tipa da ga kompajlira pa aslembira piše "success : 2107 words used." sad me zanima je li to samo upozorenje ili program neće raditi kada ga budem ubacio u pic
Code crosses boundary @ 800h
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
- informaticar
- Odlično uznapredovao
Re: Code crosses boundary @ 800h
To nije greska to je upozorenje...
Memorija pica podeljena je na stranice, pa ukoliko kod prelazi 1,2,3 itd stranice, neke komande ne mogu da rade. Recimo branch, on radi samo na jednoj strani, ali branchl radi na celoj memoriji. Ali ona je nesto slozenija i zauzima vise mesta jer pamti i stranicu i menja je prilikom skoka.
Memorija pica podeljena je na stranice, pa ukoliko kod prelazi 1,2,3 itd stranice, neke komande ne mogu da rade. Recimo branch, on radi samo na jednoj strani, ali branchl radi na celoj memoriji. Ali ona je nesto slozenija i zauzima vise mesta jer pamti i stranicu i menja je prilikom skoka.
- informaticar
- Odlično uznapredovao
Re: Code crosses boundary @ 800h
A onda super manje brige