TV GORENJE BTV51-Nema rastera ni tona
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
TV GORENJE BTV51-Nema rastera ni tona
Navedeni TV je sa šasijom E5. Problem je slj. tv normalno radi preko scarta tj kad se na njega spoji dvd ili resiver, ali nema ni rastera ni tona u normalnom modu rada. Svi mrežni naponi ok. Pokušao sam mijenjat i TDA 8361, ali nema promjena. Dali je netko imao sličan problem?
Re: TV GORENJE BTV51-Nema rastera ni tona
prvo provjeri sve napone.....onda probaj zamijeniti TEA2014 ,to je mali 8 pinski IC koji preklapa
audio i video sa scarta na tuner i obratno
audio i video sa scarta na tuner i obratno
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
Ok naručio sam taj TEA pa kad ga zamijenim javit ću rezultate.
Na ovoj šasiji taj TEA 2014 ne postoji. Mislim da nisi razumio o kojoj je šasiji riječ. Ponavljam šasija je E5 koju koriste neki modeli SAMSUNGA, DAEWUA i UNIVERSUMA.
pa kad znas gde se trpa sve ta sasija nadji onda semu pa vidi koji je cip za sta a ne ovako napamet trazis pomoc na 5 foruma ,na proslom(koji je specijaliziran samo za popravke)su ti rekli da kupis onaj tda pa si kupio sada si porucio ova drugi cip a nisi ni gledadali postoji i tako u krug ...prvo semu brate pa onda u popravku ako ne daj majstoru i kraj ,ovako ces proci mnogo skuplje
Moja greška. TEA 2014 postoji a nisam ga vidio jer se nalazi na modulu TELETEXTA. A što se tiče TDA 8361 ne sekerija se ti ugradit ću ga negdje uglavnom neće se bacit. U svakom slučaju shvatit ću kritiku kao dobronamjernu, a rezultate ću javit kad dobijem TEA2014. I ne tražim pomoć na pet nego na 2 foruma.
Ma boli me uvo kako ti to shvatio i dal ces ga nekom ugraditi il il ces propasti za 2 eura ,ne,to je tvoja stvar samo prvo utvrdi gradivo sta se gde nalazi jer druge clanove koji ti zele pomoci i koji imaju mozga stavljas u zablodu da nisu oni pogresili ne znajuci da ti nemas pojma osnovne stvari ,tako da puj pike nevazi i nemoj da se ljutis nego prioni na posao i javi rezultat
Večeras mi stiže TEA 2014 pa javim čim provjerim.
Mjenjao sam TEA2014 i opet ista stvar. Pokušat ću još sa zamjenom tjunera pa ću javit rezultate za par dana.
Da li netko ima informaciju gdje se u BiH može nabavit tjuner za navedeni TV( oznaka tjunera je f2477-04
kupis univerzalni ako nema tog
Da li ti uvijek kad aparat nema slike i tona mijenjas tjuner?
Alexa
Evo ako nisi pročito vrati se gore gdje sam napisao da TV radi normalno preko scarta a nema rastera. Koliko se ja razumijem u elektroniku kvar je ili u tjuneru ili u MF pojačalu. Neznam što si mislio reć sa ovim pitanjem. Uglavnom tv je popravljen, sinoć sam zamjenio tjuner i sad je sve OK.
jesi li popravio raster sa tv, a scart radi. Smješno je da nisi napisao kakvi su naponi na tjuneru, a tražiš tjuner. Ovako ja sam imao da damp 24c16 može i 24c32 nije valjao. Damp imaš na (elektroda.pl) pa ako imaš eprom programator probaj to je besplatno. Ima i LG dampova koji odgovaraju za E5 šasije. Obrati pažnju da može na izlazu VN napona iz VN transformatora da varniči jer može da ti se ponovi greška, možda i izgori procesor. Sretno
coek jedan post iznad tvog napisah da je popravio tv