TV GORENJE BTV51-Nema rastera ni tona

Diskusija o popravkama raznih elektronskih aparata. Njihove sheme, dorade i slično.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
JURI

TV GORENJE BTV51-Nema rastera ni tona

Post by JURI »

Navedeni TV je sa šasijom E5. Problem je slj. tv normalno radi preko scarta tj kad se na njega spoji dvd ili resiver, ali nema ni rastera ni tona u normalnom modu rada. Svi mrežni naponi ok. Pokušao sam mijenjat i TDA 8361, ali nema promjena. Dali je netko imao sličan problem?
nano
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Re: TV GORENJE BTV51-Nema rastera ni tona

Post by nano »

prvo provjeri sve napone.....onda probaj zamijeniti TEA2014 ,to je mali 8 pinski IC koji preklapa
audio i video sa scarta na tuner i obratno
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
JURI

Post by JURI »

Ok naručio sam taj TEA pa kad ga zamijenim javit ću rezultate.
JURI

Post by JURI »

Na ovoj šasiji taj TEA 2014 ne postoji. Mislim da nisi razumio o kojoj je šasiji riječ. Ponavljam šasija je E5 koju koriste neki modeli SAMSUNGA, DAEWUA i UNIVERSUMA.
sashko
Pravo uznapredovao :)

Post by sashko »

pa kad znas gde se trpa sve ta sasija nadji onda semu pa vidi koji je cip za sta a ne ovako napamet trazis pomoc na 5 foruma ,na proslom(koji je specijaliziran samo za popravke)su ti rekli da kupis onaj tda pa si kupio sada si porucio ova drugi cip a nisi ni gledadali postoji i tako u krug ...prvo semu brate pa onda u popravku ako ne daj majstoru i kraj ,ovako ces proci mnogo skuplje
JURI

Post by JURI »

Moja greška. TEA 2014 postoji a nisam ga vidio jer se nalazi na modulu TELETEXTA. A što se tiče TDA 8361 ne sekerija se ti ugradit ću ga negdje uglavnom neće se bacit. U svakom slučaju shvatit ću kritiku kao dobronamjernu, a rezultate ću javit kad dobijem TEA2014. I ne tražim pomoć na pet nego na 2 foruma.
sashko

Post by sashko »

Ma boli me uvo kako ti to shvatio i dal ces ga nekom ugraditi il il ces propasti za 2 eura ,ne,to je tvoja stvar samo prvo utvrdi gradivo sta se gde nalazi jer druge clanove koji ti zele pomoci i koji imaju mozga stavljas u zablodu da nisu oni pogresili ne znajuci da ti nemas pojma osnovne stvari ,tako da puj pike nevazi i nemoj da se ljutis nego prioni na posao i javi rezultat
JURI

Post by JURI »

Večeras mi stiže TEA 2014 pa javim čim provjerim.
JURI

Post by JURI »

Mjenjao sam TEA2014 i opet ista stvar. Pokušat ću još sa zamjenom tjunera pa ću javit rezultate za par dana.
JURI

Post by JURI »

Da li netko ima informaciju gdje se u BiH može nabavit tjuner za navedeni TV( oznaka tjunera je f2477-04
sashko

Post by sashko »

kupis univerzalni ako nema tog
alexa_pg
Pravo sam se raspisao :)
Pravo sam se raspisao :)

Post by alexa_pg »

Da li ti uvijek kad aparat nema slike i tona mijenjas tjuner?
Alexa
JURI

Post by JURI »

Evo ako nisi pročito vrati se gore gdje sam napisao da TV radi normalno preko scarta a nema rastera. Koliko se ja razumijem u elektroniku kvar je ili u tjuneru ili u MF pojačalu. Neznam što si mislio reć sa ovim pitanjem. Uglavnom tv je popravljen, sinoć sam zamjenio tjuner i sad je sve OK.
mitic

Post by mitic »

jesi li popravio raster sa tv, a scart radi. :D Smješno je da nisi napisao kakvi su naponi na tjuneru, a tražiš tjuner. Ovako ja sam imao da damp 24c16 može i 24c32 nije valjao. Damp imaš na (elektroda.pl) pa ako imaš eprom programator probaj to je besplatno. Ima i LG dampova koji odgovaraju za E5 šasije. Obrati pažnju da može na izlazu VN napona iz VN transformatora da varniči jer može da ti se ponovi greška, možda i izgori procesor. Sretno
sashko

Post by sashko »

coek jedan post iznad tvog napisah da je popravio tv
Post Reply