Pozdrav svima,
imam sledeci problem. U pitanju je TV marke daewoo model je CTV-2022. Kada se Tv upali (prvi put u danu) slika je kristalno jasna, sve boje i oblici su u redu. Medjutim nakon kraceg rada slika krece postepeno da gubi ostrinu (muti se), sve dotle kada citanje titlova ili bilo kog teksta bilo koje boje nije moguce. Boje i oblici ostaju nepromenjeni.
Da li mi neko moze pomoci ?
Unaprd hvala na odgovoru.
daewoo CTV-2022
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: daewoo CTV-2022
znaci mijenja se napon fokusa....to ti je gornji potenciometar na VN trafou...kad se pocne mutiti probaj
pomaknuti taj potenciometar pa vidi da li se slika izostrava....jedina sansa ti je da "razradis"taj potenciometar malo...ako reaguje...ako ne , moze biti i ekran u pitanju
mozes jos vidjeti na konektoru ekrana ,gdje ulazi zica od fokusa iz VN trafoa ,da slucajno ne iskri unutar tog konektora...trebao bi ga odlemiti sa plocice,rastaviti i vidjeti da nije gdje visoki napon probio preko te plastike prema masi...
moze biti greska i u VN trafou
pomaknuti taj potenciometar pa vidi da li se slika izostrava....jedina sansa ti je da "razradis"taj potenciometar malo...ako reaguje...ako ne , moze biti i ekran u pitanju
mozes jos vidjeti na konektoru ekrana ,gdje ulazi zica od fokusa iz VN trafoa ,da slucajno ne iskri unutar tog konektora...trebao bi ga odlemiti sa plocice,rastaviti i vidjeti da nije gdje visoki napon probio preko te plastike prema masi...
moze biti greska i u VN trafou
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"