Ovako imam jednu shemu i na njoj su označene komponente sa određenim vrijednostima koje meni nisu jasne pa ako neko zna nek mi pomogne..HVALA...HITNO...na shemi je samo ovo naznačeno što piše ispod...
1.Kondenzator
a) 0.0022
b) 0.022
c) 22 / 25V
d) 0.33
2. Potenciometar(quad)....za njega piše samo "100KE"....da li je to linearni ili logaritamski i dali uopće postoji quad potenciometar ili je moguće spojiti dva stereo na jednu osovinu...a ovo "100KE" mi stvarno nije jasno...potenciometar se koristi kod promjene rezne frekvencije....
ako nekog zanima rječ je o aktivnoj skretnici RANE AC22B i u njenom DATA SHEET-u su priložene sheme pa pogledajte...HVALA!
Neoznačene komponente HITNO
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Neoznačene komponente HITNO
što se tiće kondenzatora pretpostavljam da se radi o uF,
što se tiće potenciometra, postoje 2 spojena na jednu osovinu.
što se tiće potenciometra, postoje 2 spojena na jednu osovinu.
-
To sam i ja mislio ništa drugo nema smisla osim uF...e a ovaj potenciometar vjerovatno se radio kilo omima ali sama oznaka "KE" me zbunjuje...
Ima i po 6 pot spojenih na jednu osovinu....
K je od kilo E je od oma. Jako cesto ces naci umesto oma da pise E ili R ili se ne stavi nista.
K je od kilo E je od oma. Jako cesto ces naci umesto oma da pise E ili R ili se ne stavi nista.
-
E sad jos da pitam ima li koji link od takvih potenciometara i dali ih ima u chipoteci.....