Zdravo svima!
Jel ima ikoga da mi može objasniti na ovoj shemi sljedeće:
1) Koja je razlika između žarulja Ž1 i Ž3
2) Zašto titra žarulja Ž2
nadam se da zna netko
Shema: titranje sklopnika sa trošilom
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Shema: titranje sklopnika sa trošilom
- Attachments
-
- sklopnicirar.rar
- (40.78 KiB) Downloaded 161 times
Re: Shema: titranje sklopnika sa trošilom
Ž1 i Ž3 nikakva razlika, a Ž2 titra jer je napajnje namota sklopnika K2 spojeno preko "njegovih" zatvorenih kontakata i dolazi do naizmenicnog prekidanja i spajnja (pojam automata)
jel to samo neki tast za ucenje, il treba da pogoni nesto?
jel to samo neki tast za ucenje, il treba da pogoni nesto?
Nikad briga, nikad stres, pijte samo Kraš Express
Re: Shema: titranje sklopnika sa trošilom
ne nije test nego moram odgovarat vježbu, spojio ju jesam i radi a profesor izvlači sva moguća pitanja vezanih uz tu vježbu.
Ali pita mene profa u čemu je razlika između te 2 žarulje ja kažem nikakva, a on kaže da ima neke razlike sad nemam pojma o čem on to.
Hvala za 2) odgovor ali bojim se da to neće bit dosta, imam zahtjevnog profesora koji zna sve o svemu (napamet zna svu zaštitu na radu) lud ko struja al ako bi mogao malo više objasniti. Kao taj 2. sklopnik ima neku polugu na koju djeluje magn. polje i ono naizmjenično privlači i odvlači kontakte, usto ima još i opruga koja vrača polugu u prvobitno stanje. Tak nešt, pa ako znaš malo opširnije i više u detalje.
Ali pita mene profa u čemu je razlika između te 2 žarulje ja kažem nikakva, a on kaže da ima neke razlike sad nemam pojma o čem on to.
Hvala za 2) odgovor ali bojim se da to neće bit dosta, imam zahtjevnog profesora koji zna sve o svemu (napamet zna svu zaštitu na radu) lud ko struja al ako bi mogao malo više objasniti. Kao taj 2. sklopnik ima neku polugu na koju djeluje magn. polje i ono naizmjenično privlači i odvlači kontakte, usto ima još i opruga koja vrača polugu u prvobitno stanje. Tak nešt, pa ako znaš malo opširnije i više u detalje.