PICKIT2clone by SUKY Pomoć
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
PICKIT2clone by SUKY Pomoć
Sagradio svoj prvi programator PicKit 2 clone5V3,3V autor Suky .Pločicu odradio metodom prenosa tonera,sagradio programator LVP (ART2003)te sam kroz WinPic 800 uspešno ubacio firmware u PIC.Međutim kada ga ubodem u USB svetli power LED ,otvorim PICkit 2v2.61 i dobijem "PICkit 2 not found.Check USB connections ..."Proverio veze itd sve izgleda oK.Šta činiti?
Re: PICKIT2clone by SUKY Pomoć
Windows XP.Primetio sam da mi na pcb-u postoji 5V,kao i 3,3V,osciloskop ne pokazuje da radi oscillator 20Mhz.
Onda nije do OS-a, nekada W7 pravi problem...
Nešto nisi uradio OK, nisam gradio PicKit, pa ne mogu puno pomoći, valjda se javi neko od "graditelja"...
Imaš li mogućnost da isčitaš PIC, lupam, mislim da provjeriš postojanje bootloadera.
A ako kristal ne osciluje, a napajanje PIC-a je OK, onda je do kristala, kondenzatora ili PIC-a.
EDIT: Ima li kakav USB driver da se instalira ?
Nešto nisi uradio OK, nisam gradio PicKit, pa ne mogu puno pomoći, valjda se javi neko od "graditelja"...
Imaš li mogućnost da isčitaš PIC, lupam, mislim da provjeriš postojanje bootloadera.
A ako kristal ne osciluje, a napajanje PIC-a je OK, onda je do kristala, kondenzatora ili PIC-a.
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
- en1di0n
- Pocetnik na forumu
Provjeri konfiguracijske bitove za PIC18f2550. Trebali bi biti automatski postavljeni od strane same .hex datoteke, ali ipak za svaki slučaj provjeri. Sami firmware možeš naći u folderu od pickit2 programa (C:\Program Files\Microchip\PICkit 2 v2).
-a small mind is easily filled with faith-
Zamenjeni kristal,oba konda 22pf bezuspesno.A sto se USB drivera tice ima ih tri:USB Root Hub,VIA Rev 5 or later USB Universal Host Controller,VIA Enhanced Host Controller sa kojima registruje flash,mobphone.Da li nesto predlazes sa driverom?WhiteHead wrote:Onda nije do OS-a, nekada W7 pravi problem...
Konfig bitovi uradjeni uskladu sa projektom "ART 2003 Parallel port Programer for PIC 18fxxxx" na http://foxdelta.com" onclick="window.open(this.href);return false;en1di0n wrote:Provjeri konfiguracijske bitove za PIC18f2550. Trebali bi biti automatski postavljeni od strane same .hex datoteke, ali ipak za svaki slučaj provjeri. Sami firmware možeš naći u folderu od pickit2 programa (C:\Program Files\Microchip\PICkit 2 v2).
Danas sve revidirao i nikakvog pomaka.Da li ima nekog u Beogradu voljnog da ovo profirca?
Prvo da se unaprijed ispricam sto ovdje post-am ovo pitanje ali nekako mi se cini da cu tu najprije dobit koristan odgovor.
Pocetnik sam u programiranju i razmisljam o kupnji pickit 3 paketa preko sureelectronics-a.
http://www.sureelectronics.net/goods.php?id=1141" onclick="window.open(this.href);return false;
Zanima me da li neko ima iskustva s njima jer mi se nekako cine sumnjivi. Na sluzbenim microchipovim stranicama taj kit stoji cca 70$ (s isporukom za mjesec dana ako ne i vise) a kod ovih 40$. Znam da nije isto i to oni dolje napominju iako samouvjereno stavljaju microchipove slike. Jel ima neka druga varijanta na trzistu ? Mislio sam samostalno napravit allpic ali posto imam laptop i win7 mislim da cu se dobro namucit dok ne proradi (ako uopce proradi).
Pocetnik sam u programiranju i razmisljam o kupnji pickit 3 paketa preko sureelectronics-a.
http://www.sureelectronics.net/goods.php?id=1141" onclick="window.open(this.href);return false;
Zanima me da li neko ima iskustva s njima jer mi se nekako cine sumnjivi. Na sluzbenim microchipovim stranicama taj kit stoji cca 70$ (s isporukom za mjesec dana ako ne i vise) a kod ovih 40$. Znam da nije isto i to oni dolje napominju iako samouvjereno stavljaju microchipove slike. Jel ima neka druga varijanta na trzistu ? Mislio sam samostalno napravit allpic ali posto imam laptop i win7 mislim da cu se dobro namucit dok ne proradi (ako uopce proradi).
PICkit 2 proradio .Zahvaljujem kolegama na sugestijama,problem je bio u konfiguracijskim bitovima u WINpic 800,posle malo vise eksperimentisanja bootloading uspesno odradjen i PK 2 RADI!zoran60 wrote:Danas sve revidirao i nikakvog pomaka.Da li ima nekog u Beogradu voljnog da ovo profirca?
Sto se tice sureelctronicsa oni su regularni 100%, samo tamo ti i pise da je to sto oni prodaju klon microcipovih alata. Ja sam uzeo PicKit2 i radi super, doslo mi je za nekih 10-tak dana i sto se toga tice ja sam zadovoljanmk_4 wrote:Prvo da se unaprijed ispricam sto ovdje post-am ovo pitanje ali nekako mi se cini da cu tu najprije dobit koristan odgovor.
tnx..to sam htio cut