prisluskivac
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
- ronaldinho
- Pocetnik na forumu
prisluskivac
bok ja sam ovdje novi.
mene zanima kako napraviti prisluškivač(ne za mobitel il telefon nego da prisluškujem dok neko govori 20 m od mene).gledo sam po netu i našo sam neku "bubu", www.inet.hr/~obacan/mikro.htm ,neznam dal je to to i tamo nema prijemnika.
pa ako je to već neko radio il neko zna kak to napravit da mi pomogne.
bok
mene zanima kako napraviti prisluškivač(ne za mobitel il telefon nego da prisluškujem dok neko govori 20 m od mene).gledo sam po netu i našo sam neku "bubu", www.inet.hr/~obacan/mikro.htm ,neznam dal je to to i tamo nema prijemnika.
pa ako je to već neko radio il neko zna kak to napravit da mi pomogne.
bok
- MladaNada
- Stariji član
Imas na ovom site-u www.elektronika.ba/el.sheme , pa nadji FM bug , ima ih desetak , neke sa vecim dometom i komplikovanije i one sa dometom 100-150m , sa jednim tranzistorom.Preporucio bih ti da pravis bubu sa jednim tranzistorom , recimo FM bug 6 ili 5. Prijemnik ti je obicni FM radio , 88-104 MHz. Jednostavnije bube puno cesce rade i lakse ih je ustimati.
Jos nesto, prvo pregledaj forum , ima dosta tema o takvim prisluskivacima
Jos nesto, prvo pregledaj forum , ima dosta tema o takvim prisluskivacima
- ronaldinho
- Pocetnik na forumu
- ronaldinho
- Pocetnik na forumu
- ronaldinho
- Pocetnik na forumu
@mlada nado pa si isao na najlon pijaci (buvljaku) pa sto nisi kupio Nije valjda da je neko hteo da te zavrne i za to Kad odes na buvljak drugi put a ti samo odgovaraj i pitaj sa JO i PO mozda bolje prodjes
Ja sam kupio 2 lemilice jedna za fine radove(SMD) a druga za grube(televizori,kasetofoni....)
Ja sam kupio 2 lemilice jedna za fine radove(SMD) a druga za grube(televizori,kasetofoni....)
- MladaNada
- Stariji član
Ja sam vidio da ima nekih dodataka za puhalice , idem za 7 dana opet , pa cu vidjeti.
@Stojke nisam kupio lemilicu , jer sam mislio da ce ova biti dobra , a nisam ni razmisljao o SMD.Sad cu kupiti neku za 300 dinara , a mozda uzmem i neku bolju za 1000-1500 din. sa regulacijom. Koliko vi placate ferohlorid?Ima ovde , 13 maraka (6,5 eura) kila, je li to dobra cijena?
@Stojke nisam kupio lemilicu , jer sam mislio da ce ova biti dobra , a nisam ni razmisljao o SMD.Sad cu kupiti neku za 300 dinara , a mozda uzmem i neku bolju za 1000-1500 din. sa regulacijom. Koliko vi placate ferohlorid?Ima ovde , 13 maraka (6,5 eura) kila, je li to dobra cijena?
@Firkragg ne moras "bacat " pare na weller-icu ako bas nemas za razbacivanje !!
Ja imam kopiju Hakko 850 [ kineska verzija , Quick 850] lemilice tj rework station-a i vec preko 4 godine radi sasvim dobro , rezervni dijelovi se daju nac ako bude nedaj boze trebalo , svi Hakko 850 dodaci na nju idu a plcena je tad "smijesno" malih 160Eura za razliku od Wellerice za koju je moj friend Holandjanin dao ni manje ni vise nego 1300 Eura u isto vrijeme !!
Kao sto i njegovo "cudo" tehnike jos uvjek dobro radi tako i ovaj "krs" iz Kine jos dobro radi , a naradija se poprilicno !!! I on mi je prognozira ako budem imao srece da ce drzat vodu koji mijesec , eto kao sto mos procitat jos radi kao i njegova weller-ica !! samo sto je skoro 10 x jeftinija . A orginal Hakko 850 je kosta tad oko 850 US$$ !! Inace cijelu lemilicu si u Kini moga nabavit na komad [ dva dijela ] za 14US$ [ 6 drska i 8 kuciste s elektronkom i pumpom] ima i regulacije naravno za tlak i temp !!!!!!!
A bia sam na rubu teske "gluposti" da bacin 10 000 kuna na "brand" zvan weller , zamalo , da mi znanc nije odrzao lekciju i reaka di da kupim "krs brand " zvan Quck 850 !!
Ja imam kopiju Hakko 850 [ kineska verzija , Quick 850] lemilice tj rework station-a i vec preko 4 godine radi sasvim dobro , rezervni dijelovi se daju nac ako bude nedaj boze trebalo , svi Hakko 850 dodaci na nju idu a plcena je tad "smijesno" malih 160Eura za razliku od Wellerice za koju je moj friend Holandjanin dao ni manje ni vise nego 1300 Eura u isto vrijeme !!
Kao sto i njegovo "cudo" tehnike jos uvjek dobro radi tako i ovaj "krs" iz Kine jos dobro radi , a naradija se poprilicno !!! I on mi je prognozira ako budem imao srece da ce drzat vodu koji mijesec , eto kao sto mos procitat jos radi kao i njegova weller-ica !! samo sto je skoro 10 x jeftinija . A orginal Hakko 850 je kosta tad oko 850 US$$ !! Inace cijelu lemilicu si u Kini moga nabavit na komad [ dva dijela ] za 14US$ [ 6 drska i 8 kuciste s elektronkom i pumpom] ima i regulacije naravno za tlak i temp !!!!!!!
A bia sam na rubu teske "gluposti" da bacin 10 000 kuna na "brand" zvan weller , zamalo , da mi znanc nije odrzao lekciju i reaka di da kupim "krs brand " zvan Quck 850 !!
To su cijene prije preko 4-5 godina , danas neznam !! Ali u principu vi placate "brand" tj ime kao i kod consumer elektronike !! Cesto veliki proizvodjatji kao Thomson, Toshiba , Phips .. prodaju testirane ploce s elektronikom za razne uredjaje , TV, Digi rec, DVD.... po veoma niskim cijenama , toliko niskim da se vrlo malom broju firmi to upce isplati lemit na vlastitu plocu . I sve to naravno s garancijom !! Vase je da
napisete FW ako je neka upravljacka jedinica [ a uglavnom je] ili kupite !!
Napravite kutiju date neki naziv proizvodu i to je to , na taj su nacin gotovo "zbrisani" Njemacki proizvodjatji consumer elektronike , tj sad prodaju samo ime dok su ploce uglavnom STove [ Thomson] rijetko Philipsove !! Nema Njemckog proizvoda , ostali su samo jos nesto u telekomunikacijama zahvaljuci intervenciji drzave , i otkupu duga od preko 1-2 milijrde US$ preko virtualne firme i oslobadjajuci tako Siemens od velikog utega !!...
Tako van je i s lemilicom Quick 850 !! Ona je dio sporazuma firme Hakko i Kine o koristenju licence ali samo za Kinesko trziste , zato ta lemilica i nije tako ni losa [ jer i kinezi moraju imat dobar alat ako nesto misle uznapredovat, a oni to ozbiljno namjeravaju] iako je njoj u Kini cijena oko 14US$ sto nije malo za njih .
Hakko ima ionako svoje pogone u Kini i sad vi izracunajte kolika je zapravo zarada na "brandu" Hakko !!! 849US$--14US$ ako pise Hakko 850 odnosno Quick 850 !! Takvih je primjera jos mnogo !! Ja sam gledao i tip pumpe i i grijace , sve se to radi u Kini i za Hakko i Quck i sklapa , tko zna mozda u istom pogonu ??!!
Kad sam im poslao email [ firmi Quick] oni su se kao iznenadili odakle meni lemilica kad se ona prizvodi samo za Kinu , nemogu poslat cijelu ali su mi rekli da bi kao rezervni dio mogli poslat i drsku i kuciste , u prijevodu to spojis i evo !!!
Najgore je sto jos mnogi ljudi ulupavaju lovu na "brand" , kad se zadnjih 15-tak godina u consumer elektronici proizvodi dijele na nisko i visko kvalitetne . U opcenarodnim trgovinama uglavnom je zastupljena "low cost" roba a ona zapravo nema "brand"-a tj on nista ne garantira , jedino dize cijenu ,veoma cesto ,potpuno istim uredjajima razlicitog "naziva" !