Savjeti i ideje za pomicnu kapiju

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
vasso123
Penjem se :)

Savjeti i ideje za pomicnu kapiju

Post by vasso123 »

Dakle htio bi imat automatsku kapiju na daljinski na parceli jednoj,ali tamo nema struje,tako da mi jedino preostaje koristiti neki akumulator za to.Posto su DC motori skuplji i teze ih je nabavit(za 0kn, :D),radje bi koristio AC motor i izmjenjivač.E sad,sta mislite o tome,dajte neke savjete(imajte na umu da zelim sto manje para potrosit)
Recimo kolike snage bi okvirno trebao biti motor?
Kakav akumulator,kakav izmjenjivač?
Kakva elektronika za upravljanje time?Imajte na umu da zelim preko daljinskog otvarat ta vrata naravno
Hvala :)
r2d2
Pravo uznapredovao :)

Re: Savjeti i ideje za pomicnu kapiju

Post by r2d2 »

Bez kurca se u svatove ne ide :wink: , uzmi veliki feder i da ti on vuce kapiju za otvaranje, znaci kad je zatvoris feder se napne, zakocis kapiju stiftom taj stift vezes na spagu i otprilike na poziciji gdje ti dodje prozor od vozaca kad stanes pred kapiju montiras "daljinsku polugu" (za komunikaciju poluga-sustav otvaranja mozes koristiti "kanap" protokol) znaci stanes autom pred kapiju, povuces polugu, poluga otkoci kapiju feder je povuce u polozaj otvoreno (doduse zatvara se poluautomatski al ovo ne kosta puno) Eto to je naj jeftiniji sustav, ako ne mislis potrositi novce na elkrtoniku akumulator solarni panel i sustav upravljanja ;-)
...:::SVAKO "ZASTO", IMA SVOJE "JEBIGA":::...
vasso123

Post by vasso123 »

Ne pase mi to rjesenje,nek mi netko odgovori na pitanja koja sam postavio,hvala :)
LIAM

Post by LIAM »

Pozdrav
Evo ja imam baš riješenje za tvoj problem i to tvornički orginal ,a zove se DEIMOS BT motor i ECOSOL kit za napajanje tog istog motora ali ono što tebe zanima je cijena. Prvo mi reci od kud si pa ču ti na PM poslati
vasso123

Post by vasso123 »

Iz Umaga,Hrvatska,zasto?
LIAM

Post by LIAM »

Ja sam u Rijeci odnosno radim u Dražicama na Grobniku pa dođi vidjet mogu ti dati i super popust ako te zanima
vasso123

Post by vasso123 »

Ja studiram u Rijeci,posalji na PM okvirnu cijenu
Post Reply